Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo MARKO MILAČIĆ REAGOVAO NA IZJAVU MINISTRA VANJSKIH POSLOVA DATU U ODGOVORU NATUŽBU POKRETA ZA NEUTRALNOST
Lukšiću, uozbiljite se
Milačić Lukšiću, uozbiljite se
Stav mi­ni­stra vanj­skih po­slo­va Igo­ra Luk­ši­ća da je afir­mi­sao po­slov­ni ugled Po­kre­ta za ne­u­tral­nost to­kom su­sre­ta sa nje­mač­kim pred­stav­ni­ci­ma pred­sta­vlja jef­ti­nu i pro­vin­ci­jal­nu do­sjet­ku, sa ci­ljem da se ozbilj­na op­tu­žba na nje­gov ra­čun po­ku­ša obe­smi­sli­ti, po­ru­čio je iz­vr­šni di­rek­tor Po­kre­ta za ne­u­tral­nost Cr­ne Go­re Mar­ko Mi­la­čić. On je oci­je­nio da ta­kav pri­stup po­li­ti­ci, „ba­zi­ran na la­kr­di­ja­škom od­no­su pre­ma ozbilj­nim stva­ri­ma i op­tu­žba­ma“, pot­kri­je­plje­nim do­ku­men­ti­ma iz afe­re „De­pe­ša“, na naj­bo­lji na­čin po­ka­zu­je ka­ko Luk­šić i nje­go­vi nad­re­đe­ni vo­de na­še re­so­re.
– Stav mi­ni­stra vanj­skih po­slo­va Igo­ra Luk­ši­ća – iz­ne­sen u od­go­vo­ru na tu­žbu ko­ju je Po­kret za ne­u­tral­nost pod­nio pro­tiv nje­ga i Mi­ni­star­stva vanj­skih po­slo­va i evrop­skih in­te­gra­ci­ja, po­vo­dom afe­re „De­pe­ša“ i de­nun­ci­ra­nja na­še or­ga­ni­za­ci­je, da je za­pra­vo, afir­mi­sao naš po­slov­ni ugled – pred­sta­vlja jef­ti­nu i pro­vin­ci­jal­nu, žar­gon­ski re­če­no, se­ljač­ku do­sjet­ku, sa ci­ljem da se, usled ne­do­stat­ka ar­gu­me­na­ta, ozbilj­na op­tu­žba na nje­gov ra­čun po­ku­ša obe­smi­sli­ti. Ri­ječ je o ne­vi­đe­noj za­mje­ni te­za: mi­ni­star Luk­šić je za­pra­vo na stra­noj te­ri­to­ri­ji, na naj­vi­šim adre­sa­ma, o tro­šku cr­no­gor­skih gra­đa­na – što se vi­di u in­ter­noj de­pe­ši am­ba­sa­de u Ber­li­nu, u ve­zi sa Luk­ši­će­vom po­sje­tom toj dr­ža­vi 24. mar­ta – de­nun­ci­rao rad ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja ko­je se kri­tič­ki od­no­se pre­ma NA­TO in­te­gra­ci­ja­ma, na­vo­de­ći da iza njih sto­ji ru­ska pro­pa­gan­da, pa ti­me i na­šeg po­kre­ta – uka­zao je Mi­la­čić.
Na­po­mi­nje da je po­zna­to da u Cr­noj Go­ri po­sto­ji sa­mo ne­ko­li­ko or­ga­ni­za­ci­ja ko­je su u ši­roj jav­no­sti pre­po­zna­te kao kri­tič­ki ras­po­lo­že­ne pre­ma NA­TO-u, od ko­jih je Po­kret za ne­u­tral­nost me­dij­ski naj­ek­spo­ni­ra­ni­ji.
– Luk­šić pri­li­kom iz­no­še­nja sta­va ni­je po­nu­dio ni je­dan je­di­ni do­kaz, ne nu­di ga ni da­nas, či­me po­ku­ša­va da iz­ma­ni­pu­li­še cr­no­gor­sku jav­nost i gra­đa­ne, ko­ji su ve­ćin­ski pro­tiv atlant­skih in­te­gra­ci­ja ko­je on i ma­la gru­pa lju­di na vla­sti, za­rad lič­nih in­tre­sa, za­stu­pa­ju. Luk­ši­ćev stav da je on (de­nun­ci­ra­nji­ma) afir­mi­sao naš po­slov­ni ugled, isto je kao ka­da bi ne­ko, re­ci­mo, ka­zao da će nje­go­vo even­tu­al­no hap­še­nje i hap­še­nje nje­go­vih nad­re­đe­nih, zbog sve­ga što su uči­ni­li ovoj dr­ža­vi, pred­sta­vlja­ti afir­ma­ci­ju nji­ho­vog ugle­da – oci­je­nio je Mi­la­čić.
On je po­zvao Luk­ši­ća da se uozbi­lji.
– Ako ni zbog če­ga dru­gog, a ono zbog fo­te­lje u ko­joj sje­di – i da se de­talj­no upo­zna sa tu­žbom, pa će u sud­skom po­stup­ku, ko­ji br­zo po­či­nje, bi­ti du­žan da cr­no­gor­skoj jav­no­sti de­talj­no do­ka­že sve one tvrd­nje ko­je je u Ber­li­nu, ali i na dru­gim adre­sa­ma, iz­nio – za­klju­čio je Mi­la­čić.A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"