Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Tužilaštvo da ispita kome je DPS dijelio stanove * Silovao maloljetnu komšinicu * Stan od 100.000, a plata 700 eura * Glečeri potonuli metar * Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Osvježenje za 1.500 ljudi u Maksimusu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRAGIŠA JANjUŠEVIĆ, POLITIČKI ANALITIČA:
Kompletna opozicija je gubitnik u aktuelnom sukobu na opozicionoj političkoj sceni.

Vic Dana :)

Došao Mujo da se prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Službenica mu traži podatke, i kad su došli do zanimanja, Mujo ispali:
- Pomoćni bagerista!
Službenica se zbuni:
- Šta ti je to?
Mujo slegne ramenima:
- Šta nemere bager, ja lopatom!
Dođe žena u poštu. Hoće da pošalje telegram, ali je škrta na novcu, pa pita radnicu:
- Dajete li popust ako je u pitanju smrtni slučaj?
- Naravno, gospođo, tada je upola jeftinije - odgovori ljubazna radnica.
Žena to jedva dočeka, pa reče:
- Odlično! Piši tu: Radovane, vraćaj se kući, koljemo svinju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija IAKO JE HOTEL RIVIJERA PRODAT, BIVŠI ZAPOSLENI JOŠ ČEKAJU ISPLATU ZARADA
Radnici nijesu dobili 40 hiljada
Hotel Rivijera Radnici nijesu dobili 40 hiljada
Iako je ho­tel Ri­vi­je­ra u Nji­vi­ca­ma pro­dat, bor­ba rad­ni­ka za na­pla­tu po­tra­ži­va­nja od pret­hod­nog vla­sni­ka se na­sta­vlja. Nji­hov prav­ni za­stup­nik Pe­tar Zlo­ko­vić in­for­mi­san je o pro­da­ji ho­te­la, ali i za­te­čen ujed­no jer još ni­je do­bio od­go­vor Osnov­nog su­da u Her­ceg No­vom, na žal­bu ko­ju je pod­nio po­vo­dom rje­še­nja ko­jim je kao neo­sno­van od­bi­jen nje­gov pred­log za od­re­đi­va­nje pri­vre­me­ne mje­re ko­jom bi na­mi­ri­li du­go­va­nja rad­ni­ci­ma na­kon jav­ne pro­da­je ho­te­la.
– Vje­ruj­te da ne znam sa­da šta i ka­ko da­lje, ali sva­ka­ko po­stu­pak ko­ji sam po­čeo mo­ram do­ve­sti do kra­ja. Od­lu­ku sud­skog vi­je­ća po pri­go­vo­ru ni­je­sam još do­bio, ne znam gdje je pro­blem. U dru­gom pred­me­tu od­lu­ka mi je sti­gla u ro­ku od tri- če­ti­ri da­na, a na ovu če­kam vi­še od mje­sec. Mo­ram sa­da da raz­mi­slim o no­voj si­tu­a­ci­ji – ka­zao je Zlo­ko­vić Ra­di­ju Ja­dran.
On je Osnov­nom su­du u Her­ceg No­vom, 17. ju­la pre­dao za­htjev za pri­vre­me­nom mje­rom, ko­jom bi sud na­lo­žio jav­noj iz­vr­ši­telj­ki Ja­smin­ki Ba­jo­vić da od pro­da­je ho­te­la „za­dr­ži” oko 40 hi­lja­da eura, ko­ji­ma bi se ka­sni­je rad­ni­ci­ma is­pla­ti­la za­o­sta­la du­go­va­nja, pla­te i do­pri­no­si, ali na­mi­ri­li i tro­ško­vi po­stup­ka. Sud je taj za­htjev od­bio kao neo­sno­van, na što je Zlo­ko­vić ulo­žio pri­go­vor.
Vje­štak fi­nan­sij­ske stru­ke pro­ci­je­nio je da se rad­ni­ci­ma du­gu­je iz­me­đu 20 i 25 hi­lja­da eura, za ne­is­pla­će­ne do­pri­no­se od ok­to­bra pro­šle i pla­ta od ja­nu­a­ra ove go­di­ne, zbog če­ga su rad­ni­ci tu­ži­li vla­sni­ka. Ro­či­šte po nji­ho­vom za­htje­vu od­lo­že­no je za 30. av­gust.
Ri­vi­je­ra je pro­da­ta za 6,8 mi­li­o­na, a ku­pac mo­ra taj no­vac da is­pla­ti u na­red­nih 15 da­na. Vla­snik Mon­te­ne­gro ho­tel­sa je Bran­ko Ću­pić.
D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"