Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pomagala da joj ubiju muža * Bez obrazloženja potrošili 695.000 eura * Direktorima iz DPS-a davali socijalu od po 500 eura * Ako ne bude dogovora, imaćemo svog kandidata * Idealan ambijent za stvaranje i pomjeranje granica * Pomagala da joj ubiju muža * Želimo Si Dens u Budvi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slavko Kalezić :
Nadam se da će ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Pjesmi evrovizije imati makar trećinu uspjeha koji sam ja ostvario nakon Eurosonga.

Vic Dana :)

Pita Ciganka Cigu šta znači riječ „situacija”.
- Pa „situacija” ti je kad dođeš kući s posla i zatekneš mene i komšinicu kako vodimo ljubav.
Tek će Ciganka:
- Znači, situacija je i kada ti dođeš kući sa posla i zatekneš mene i komšiju kako vodimo ljubav?
- Ne, ženo, nemoj da miješaš batine sa situacijom.

Rasprava u romskoj kući između sina i oca:
– A bre kakvi ste vi današnji mladi sve mora da vam se nacrta, da vam se da, da vam se pokaže…
– Šta ti je bre čale nismo baš tako loši, na nama svijet ostaje…
– Ma gdje niste bre, stvarno ste jadni bre ništa ne znate…
– Šta, pa mi smo pametniji od vas, aj reci mi ko je izmislio struju?
– Kako ko- pa Nikola Tesla!
– Pa naravno Nikola Tesla, a ne njegov čale!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija LUKA KOTOR NE MOŽE DA REALIZUJE PLANOVE ZBOG VLADE
Sve zavisi od koncesije
Sve zavisi od koncesije
Re­a­li­za­ci­ja broj­nih pla­no­va Lu­ke Ko­tor, kao što su pro­ši­re­nje ka­pa­ci­te­ta ili po­sta­vlja­nje bo­va za vez bro­do­va, li­mi­ti­ra­na je jer iz Mi­ni­star­stva po­mor­stva još ne­ma, sa­da već go­di­na­ma oče­ki­va­ne kon­ce­si­je za upra­vlja­nje operativnom oba­lom u Ko­to­ru.
– Pla­no­va je mno­go, ali dok se ne do­bi­je kon­ce­si­ja i dok se ne sa­zna ko će upra­vlja­ti oba­lom i si­dri­šti­ma, ne mo­že se ni­šta ura­di­ti – ka­zao je za Ra­dio Ko­tor di­rek­tor Lu­ke, po­mor­ski ka­pe­tan Bran­ko Ko­va­če­vić.
Skup­šti­na op­šti­ne Ko­tor, ko­ja je vla­snik sko­ro 60 od­sto ak­ci­ja pred­u­ze­ća Lu­ka Ko­tor, do sa­da je u vi­še na­vra­ta tra­ži­la od dr­ža­ve da joj pro­du­ži kon­ce­si­ju na upra­vlja­nje lu­kom ko­ja go­di­šnje ima pre­ko 400 do­la­za­ka kru­ze­ra, 1.800 do­la­za­ka jah­ti, te pro­met od pre­ko 500.000 put­ni­ka.
Na­mje­ra­ma da se Lu­ka Ko­tor pri­va­ti­zu­je i da se pra­vo upra­vlja­nja glav­nim grad­skim re­sur­som do­di­je­li ne­kom dru­gom, ve­ćin­ski se pro­ti­ve lo­kal­ne po­li­tič­ke par­ti­je, a za sa­da je, ne­zva­nič­no, naj­vi­še in­te­re­so­va­nja za pre­u­zi­ma­nje upra­vlja­nja jed­nom od naj­pro­met­ni­jih kru­zing-lu­ka na Ja­dra­nu i u Me­di­te­ra­nu po­ka­za­la ame­rič­ka kom­pa­ni­ja Royal Ca­rib­bean.
Pre­ma ri­je­či­ma Ko­va­če­vi­ća, Lu­ka Ko­tor se pri­ja­vi­la na ten­der za dru­gu kon­ce­si­ju ko­ja se od­no­si na pi­lo­ta­žu.
– Na ten­der­skoj pro­ce­du­ri pro­šla je Lu­ka, a dva pri­vat­na su­bjek­ta su ot­pa­la jer ni­su pri­pre­mi­la do­ku­men­ta­ci­ju po pro­ce­du­ri, na što ima­ju pra­vo žal­be. Lu­ci je pi­lo­ta­ža ve­o­ma bi­tan seg­ment pri­ho­da – po­ja­snio je on.
Iz­ra­ziv­ši za­do­volj­stvo na­ja­vom ve­zi­va­nja 415 bro­do­va u ovoj go­di­ni, Ko­va­če­vić je pod­sje­tio na po­da­tak da je re­kord­ne 2016. u grad uplo­vi­lo 480 bro­do­va sa 535.232 put­ni­ka i 1.674 jah­te sa 8.292 put­ni­ka.
– Na to je uti­ca­la mal­te­ne rat­na si­tu­a­ci­ja u Tur­skoj ka­da je ma­sa tu­ro­pe­ra­to­ra i vla­sni­ka kru­ze­ra od­u­sta­la od Is­tan­bu­la i pre­u­smje­ri­la se ka Bo­ki i Ko­to­ru, pre­ci­zi­rao je on.
Pro­šle go­di­ne u Ko­tor je uplo­vi­lo 430 kru­ze­ra sa 532.387 put­ni­ka i 1.838 jah­ti sa 8.630 put­ni­ka.B.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"