Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PREDSJEDNIK ATLAS GRUPE NIJE DOBIO STATUS U ISTRAZI O PRANJU PARA GDJE SU UHAPŠENI NJEGOVI SARADNICI
Kneževića nema ni među svjedocima
Knežević Kneževića nema ni među svjedocima
Pred­sjed­nik Atlas gru­pe Du­ško Kne­že­vić za sa­da se ne na­la­zi na spi­ku svje­do­ka ko­je tre­ba sa­slu­ša­ti u is­tra­zi o na­vod­nom pra­nju pa­ra, zbog če­ga je uhap­še­no še­sto­ro nje­go­vih sa­rad­ni­i­ka. Ime Kne­že­vi­ća za sa­da se ne spo­mi­nje u is­tra­zi, a ne na­la­zi se ni u na­red­bi o spro­vo­đe­nju is­tra­ge. Iako je Kne­že­vić od­mah na­kon što su uhap­še­ni nje­go­vi za­po­sle­ni po­slao jav­no sa­op­šte­nje, tvr­de­ći da su oni mi­je­nja­li nje­go­ve le­gal­no ste­če­ne do­la­re u eure, Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo, pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na” iz is­tra­ge, još ga ni­je uvr­sti­lo u svje­do­ke.
– U ak­ti­ma SDT-a na­ve­de­na su ime­na ne­ko­li­ko svje­do­ka ko­ji će bi­ti sa­slu­ša­ni u is­tra­zi. Upra­vo zbog mo­gu­ćeg uti­ca­ja na te svje­do­ke, še­sto­ro osum­nji­če­nih se na­la­zi u pri­tvo­ru. Me­đu­tim, na tom spi­sku svje­do­ka ne na­la­zi se i Kne­že­vić – ka­zao je sa­go­vor­nik „Da­na” iz is­tra­ge.
Zbog sum­nje da su opra­li no­vac, uhap­še­ni su šef ku­rir­ske slu­žbe Atlas gru­pe Vlat­ko Ra­šo­vić i pet vo­za­ča – Nat­ko Pe­li­čić, Pre­drag Pe­jo­vić, Dra­žen Vu­ji­sić, Go­ran Gru­jo­vić i Vla­do Ste­va­no­vić.
Ra­šo­vi­ćev advo­kat za „Dan” je ka­zao da ne mo­že da iz­no­si de­ta­lje iz is­tra­ge jer je ogla­še­na taj­nom, po­ja­šnja­va­ju­ći da je tre­ba­lo da se sa­slu­ša pet svje­do­ka.
– Za sa­da je sa­slu­ša­no tro­je njih, ta­ko da je osta­lo još dvo­je. Oče­ku­jem da nji­ho­vo sa­slu­ša­nje bu­de oba­vlje­no to­kom na­red­ne sed­mi­ce tim pri­je što pri­tvor po rje­še­nju su­di­je za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci is­ti­če upra­vo kra­jem sed­mi­ce – ka­zao je Ra­do­vić.
Še­sto­ro uhap­še­nih se sum­nji­če da su u to­ku 2016. go­di­ne na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re po­sta­li čla­no­vi kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ju je or­ga­ni­zo­va­lo za sa­da ne­i­den­ti­fi­ko­va­no li­ce. Neo­t­kri­ve­ni org­ni­za­tor, ka­ko je na­ve­de­no u na­red­bi o spro­vo­đe­nju is­tra­ge, sa­či­nio je kri­mi­nal­ni klan da no­vac ko­ji je ste­čen na ne­za­ko­nit na­čin, kroz ne­za­ko­ni­te i ne­le­gal­ne po­slo­ve ki­par­skih fir­mi „Flo­ri­sta grou korp” i „Po­lar­si­ko miks li­mi­ted”, ko­ja ima­ju otvo­re­ne ra­ču­ne u Atlas ban­ci i In­vest ban­ci, pre­no­si na ra­ču­ne tih prav­nih li­ca i ko­ri­sti kao de­po­zit za kre­di­te ko­je će u ban­ka­ma na svo­je ime po­di­za­ti osum­nji­če­ni. Oni su no­vac pre­da­va­li N.N. or­ga­ni­za­to­ru.
Ra­šo­vić, kao ovla­šće­no li­ce pred­u­ze­ća „Flo­ri­sta grou kor­pa” tre­ba­lo je da ovje­ra­va svo­jim pot­pi­si­ma do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja se od­no­si na re­a­li­za­ci­ju prav­nih po­slo­va tog pred­u­ze­ća. Za­tim, na svo­je ime, a za ra­čun or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne gru­pe, imao je za­da­tak da u Atlas ban­ci na svo­je ime po­di­že kre­di­te sa ve­ćim nov­ča­nim iz­no­si­ma. Kao obez­bje­đe­nje vra­ća­nja kre­di­ta slu­ži­la su nov­ča­na sred­stva ko­ja su ste­če­na kri­mi­nal­nom ak­tiv­no­šću ki­par­skih fir­mi.
Osum­nji­če­ni se te­re­te i da su u ok­to­bru pro­šle go­di­ne u Pod­go­ri­ci iz­vr­ši­li kon­ver­zi­ju nov­ca ste­če­nog kri­mi­nal­nom ak­tiv­no­šću, u na­mje­ri da sa­kri­ju nje­go­vo po­ri­je­klo. Oni su, ka­ko tvr­de iz tu­ži­la­štva, u kon­ver­to­va­li po 16.000 do­la­za za po 14.441 euro. Tač­ni­je, ukup­no su za­mi­je­ni­li 96.000 do­la­ra za 86.650 eura.
Na te­ret su im sta­vlje­na kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i pra­nje nov­ca.M.V.P.


Po­zvao tu­ži­la­štvo da pu­sti osum­nji­če­ne

Od­mah po­što je ob­ja­vlje­na in­for­ma­ci­ja o hap­še­nju ogla­sio se Kne­že­vić, ko­ji je po­zvao Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo da nje­go­ve za­po­sle­ne oslo­bo­di, po­ru­ču­ju­ći da su oni kon­ver­to­va­li nje­gov le­gal­ni no­vac. Pred­sjed­nik Atlas gru­pe je na­veo da je na ras­po­la­ga­nju tu­ži­la­štvu, od­mah na­kon opo­rav­ka od ope­ra­ci­je.
– Po­zi­vam Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo da mo­je za­po­sle­ne pu­sti na mi­ru. Oni su no­vac ko­ji pri­pa­da me­ni i za ko­ji u sva­kom mo­men­tu imam do­ka­ze oda­kle mi je, po mom na­lo­gu, kon­ver­to­va­li u eure. Ako već ne­ko­ga mo­ra­te da pri­vo­di­te zbog to­ga, ja vam sto­jim na ras­po­la­ga­nju čim se opo­ra­vim od ope­ra­ci­je, oba­vlje­ne ne­dav­no u Be­o­gra­du. To su mo­ji za­po­sle­ni i ja sto­jim iza njih. Čak i ako ima bi­lo ka­kvih ele­me­na­ta kri­vič­nog dje­la, a uvje­ren sam da ne­ma, ja sam taj ko­ji je spre­man da od­go­va­ra – sa­op­štio je Kne­že­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"