Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za „ne ljuti se, čovječe” isplatili 3.256.000 eura * Moskva spremna za pregovore o neutralnosti * Smještaju mi kriminalci iz policije * Za kredit Uniproma založena i ulica * Najpametniji smartfon * Za „ne ljuti se, čovječe” isplatili 3.256.000 eura * Moskva uvodi Turcima vize od 1. januara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-11-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, Predsjednik Demokratske Crne Gore:
Demokrate neće učestvovati na izborima ukoliko ne dođe do pune primjene izbornog zakonodavstva

Vic Dana :)

Vremenska prognoza na radiju javlja,da je u Sibiru minus 55. Zove lik brata u Sibir i pita ga koja je temperatura kaze minus 35. Ja cuo da je minus 55, mozda je napolju nisam izlazioArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura U ANDRIJEVICI ODRŽANO POETSKO-MUZIČKO VEČE DRAGANA KOPRIVICE Humorom protiv stvarnosti
Po­et­sko-hu­mo­ri­stič­ko ve­če Dra­ga­na Ko­pri­vi­ce, odr­ža­no u an­dri­je­vič­kom Do­mu kul­tu­re, iza­za­va­lo je odu­še­vlje­nje kod broj­nih po­sje­ti­la­ca ko­ji su se u de­ve­de­se­to­mi­nut­nom pro­gra­mu so­či­li sa nje­go­vim bo­ga­tim umjet­nič­kim opu­som. Ko­pri­vi­ca se, uz či­ta­nje sti­ho­va i afo­ri­za­ma, pred­sta­vio sa mu­zič­kim nu­me­ra­ma od ko­jih je ne­ke ot­pje­vao na ru­skom i en­gle­skom je­zi­ku. Ve­če su upot­pu­ni­li i nje­go­vi go­sti, pje­sni­ci Mi­la Ze­če­vić, Stan­ko Gru­bo­vić i Dar­ko Jo­vo­vić, dok je Iri­na Madž­galj, po­bjed­ni­ca Me­đu­na­rod­nog kon­kur­sa po­e­zi­je Ser­ge­ja Je­se­nji­na re­ci­to­va­la na ru­skom je­zi­ku.
Ko­pri­vi­ca je na­kon na­stu­pa ka­zao da mu je bi­la čast što je go­sto­vao u Va­so­je­vi­ći­ma i što je na­i­šao na do­bar pri­jem pu­bli­ke.
- Bi­lo mi za­do­volj­stvo go­sto­va­ti u An­dri­je­vi­ci jer na ovom pod­ne­blju ži­vi na­rod ko­ji u se­bi no­si uro­đe­nu bi­stri­nu i gen za uz­vi­še­ne stva­ri. Bi­lo je tu sve­ga po­ma­lo iz mog ra­zno­vr­snog re­per­to­a­ra, za­hva­lju­ju­ći ko­jem de­ce­ni­ja­ma tra­jem na kul­tur­noj sce­ni Cr­ne Go­re. Ra­du­je me što je pu­bli­ka uži­va­la u pro­gra­mu i što mi je i ovo­ga pu­ta da­la do­dat­ni im­puls za no­ve umjet­nič­ke is­ko­ra­ke po­seb­no u onom di­je­lu gdje pro­ve­ja­va hu­mor kao naj­bo­lji li­jek za na­šu po­ma­lo su­mor­nu stvar­nost – na­veo je Ko­pri­vi­ca.
Dra­gan Koprivica je re­dov­ni pro­fe­sor Uni­ve­zi­te­ta Cr­ne Go­re, pro­zni i dram­ski pi­sac, pje­snik, TV-sce­na­ri­sta, afo­ri­sti­čar, knji­žev­ni i po­zo­ri­šni kri­ti­čar, ese­ji­sta...Ba­vi se mu­zi­kom i re­ži­jom u eks­pe­ri­men­tal­nom te­ra­tru. Na sce­ni je po­sta­vio pre­ko de­set po­zo­ri­šnih pro­je­ka­ta, osva­ja­ju­ći broj­ne na­gra­de i pri­zna­nja, ka­ko na do­ma­ćim, ta­ko i na me­đu­na­rod­nim fe­sti­va­li­ma. Ob­ja­vio je ne­ko­li­ko zbir­ki afo­ri­za­ma, kao i de­set knji­ga po­e­zi­je i pro­ze za ko­je je vi­še pu­ta na­gra­đi­van. D.J.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"