Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura UGLEDNOM BERANCU, KNJIŽEVNIKU VELIMIRU RALEVIĆU, URUČEN DAR OD „DANA”
Knjige Dostojevskog za dječjeg pisca
Ralević i Dragović Knjige Dostojevskog za dječjeg pisca
Već du­gi niz go­di­na Be­ra­nac Ve­li­mir Ra­le­vić slo­vi za jed­nog od naj­bo­ljih dje­či­jih pje­sni­ka ko­ji je po­ni­kao u Cr­noj Go­ri. Ro­đen je 13. av­gu­sta 1970. go­di­ne u Be­ra­na­ma i do sa­da je ob­ja­vio se­dam­na­est zbir­ki po­e­zi­je. Do­bit­nik je broj­nih na­gra­da i pri­zna­nja me­đu ko­ji­ma se iz­dva­ja­ju „Sta­ra ma­sli­na”, „Zlat­no Ga­ši­no pe­ro”, „Vi­dov­dan­ska po­ve­lja” za 1994. go­di­nu, na­gra­da UKCG za dje­či­ju knji­gu go­di­ne, na­gra­da za naj­bo­lju dje­či­ju pje­smu o ri­je­ci, pr­va na­gra­da na su­sre­ti­ma „Pje­sni­ci sa Li­ma o Li­mu”, na­gra­da za knji­žev­no stva­ra­la­štvo „Kri­la­ta Se­o­šni­ca” i pla­ke­ta „Ma­li princ”. Uče­snik je broj­nih knji­žev­nih ma­ni­fe­sta­ci­ja, za­stu­pljen je u mno­gim zbor­ni­ci­ma i ča­so­pi­si­ma, kao i če­tr­de­se­tak an­to­lo­gi­ja na­še sa­vre­me­ne po­e­zi­je za dje­cu u ze­mlji i re­gi­o­nu. Pje­sme su mu pre­vo­đe­ne na ru­ski, ita­li­jan­ski, ru­mun­ski, bu­gar­ski, ma­ke­don­ski i lu­žič­ko­srp­ski je­zik. Mno­ge nje­go­ve pje­sme kom­po­no­va­ne su, iz­vo­đe­ne i na­gra­đi­va­ne na dje­či­jim mu­zič­kim fe­sti­va­li­ma. Za po­stig­nu­te re­zul­ta­te, Ra­le­vi­ću je be­ran­sko pred­stav­ni­štvo „Da­na” da­ri­va­lo kom­plet dje­la Fjo­do­ra Mi­haj­lo­vi­ča Do­sto­jev­skog u iz­da­nju „Ju­me­dia Mon­ta”.
- Svo­jim knji­žev­nim stva­ra­la­štvom Ra­le­vić je odav­no pri­vu­kao pa­žnju dječ­je či­ta­lač­ke pu­bli­ke ši­rom biv­še Ju­go­sla­vi­je. O nje­go­vim dje­li­ma su se vi­še ne­go po­hval­no iz­ja­sni­li na­ši po­zna­ti pje­sni­ci i knji­žev­ni kri­ti­ča­ri. Broj­ne na­gra­de i pri­zna­nja ko­ja je do­bi­jao naj­bo­lje po­tvr­đu­ju ko­li­ko ga pje­snič­ki svi­jet uva­ža­va. Za­to iskre­no že­lim da iz nje­go­ve uža­re­ne pje­snič­ke ra­di­o­ni­ce iza­đe još do­sta do­brih knji­ga – ka­za­la je Je­le­na Dra­go­vić, re­fe­rent mar­ke­tin­ga u do­pi­sni­štvu „Da­na” u Be­ra­na­ma, uru­ču­ju­ći Ve­li­mi­ru kom­plet knji­ga.
Ra­le­vić je za­hva­lio na knji­ga­ma ko­je je do­bio od „Da­na”, na­vo­de­ći da se iskre­no ob­ra­do­vao po­klo­nu ko­ji će upot­pu­ni­ti nje­go­vu kuć­nu bi­bli­o­te­ku.
- Ra­du­jem se po­klo­nu, jer se ra­di o knji­ga­ma či­ja vri­jed­nost ne pro­la­zi. Oni­ma ko­ji vo­le knji­gu, ali i oni­ma ko­ji ima­ju ne­ke dru­ge pre­o­ku­pa­ci­je po­ru­ču­jem da je va­žno „vo­lje­ti i sa­mo vo­lje­ti”. Ko vo­li taj na­u­či da bu­de to­le­ran­tan, da pra­šta, a to su bit­ne od­red­ni­ce ko­je nas raz­dva­ja­ju od ne­kih dru­gih ži­vih bi­ća ko­ja bi­ti­šu pod ne­be­skom ka­pom - po­ru­čio je Ra­le­vić.
D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"