Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura GLUMCI PODGORIČKOG GRADSKOG RADE NA NOVOJ DJEČJOJ PREDSTAVI Kod Nojeve barke u osam
Glum­ci pod­go­rič­kog Grad­skog po­zo­ri­šta po­če­li su pri­je dva da­na da ra­de no­vu pred­sta­vu za dječ­ju sce­nu „Kod No­je­ve bar­ke u osam”. Ko­mad na­sta­je na osno­vu tek­sta nje­mač­kog auto­ra Ul­ri­ha Hu­ba a re­ži­ra ga slo­ve­nač­ki re­di­telj i glu­mac Ro­bert Valtl. Autor­ski tim, na če­lu sa Val­tlom či­ne i Na­ta­li­ja Vu­jo­še­vić (sce­no­graf), Ti­ja­na To­do­ro­vić (ko­sti­mo­graf), Ne­ma­nja Be­ča­no­vić (kom­po­zi­tor) i Slav­ka Ne­le­vić (ko­re­o­graf). Ulo­ge u ko­ma­du do­di­je­lje­ne su: Bran­ku Ili­ću, Sla­vi­ši Gru­bi­ši, Smi­lja­ni Mar­ti­no­vić, Go­ra­nu Sla­vi­ću i Sej­fu Se­fe­ro­vi­ću. Pla­ni­ra­ju da ko­mad pre­mi­jer­no iz­ve­du 7. ok­to­bra na sce­ni Do­dest KIC-a „Bu­do To­mo­vić”.
Ka­ko na­vo­de iz pro­duk­ci­je, Hu­bov tekst je za­pra­vo him­na pri­ja­telj­stva, so­li­dar­no­sti i to­le­ran­ci­je. Zbog sup­til­nog sti­la pu­nog hu­mo­ra, po­ne­kad sa ele­men­ti­ma ve­se­le far­se, ne­ka­da do­ve­de­ne i do ka­ri­ka­tu­re, ovaj ko­mad de­fi­ni­san je kao naj­ve­će ot­kri­će Evro­pe za mla­du pu­bli­ku u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na. Oslo­niv­ši se na bi­blij­sku pri­ču o po­to­pu, Hub je na­pi­sao od­li­čan i du­ho­vit tekst o pri­ja­telj­stvu, pro­na­la­že­nju Bo­ga i so­li­dar­no­sti, vje­što iz­bje­gav­ši mo­ra­li­sa­nja. Du­ho­vi­te od­go­vo­re na fi­lo­zof­ska pi­ta­nja o Bo­gu, ži­vo­tu, smr­ti, do­bru i zlu, pri­ja­telj­stvu i so­li­dar­no­sti, vje­što je sta­vio u „klju­no­ve“ tri sim­pa­tič­na pin­gvi­na ka­ko bi se sa nji­ma la­ko mo­gla iden­ti­fi­ko­va­ti dje­ca, ali i od­ra­sli. Tekst „Kod No­je­ve bar­ke u osam“ do­ka­zu­je da je čak i u po­zo­ri­šnim tek­sto­vi­ma na­mi­je­nje­nim dje­ci do­zvo­lje­no go­vo­ri­ti o „ozbilj­nim“ te­ma­ma kao što je po­tra­ga za Bo­gom, pi­ta­nje pri­ja­telj­stva, po­sto­ja­nje so­li­dar­no­sti i po­što­va­nje za­ko­na. Sva ova pi­ta­nja autor po­sta­vlja na du­ho­vit na­čin kroz ve­o­ma bo­gat je­zik ra­zu­mljiv dje­ci.
Ko­mad „Kod No­je­ve bar­ke u osam” je su­fi­nan­si­ran od stra­ne Mi­ni­star­stva kul­tu­re na Kon­kur­su o su­fi­nan­si­ra­nju po­zo­ri­šne pro­duk­ci­je u 2016. go­di­ni.Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"