Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom GRAĐANI UKAZUJU DA PSI REMETE MIR, A NADLEŽNI NE REAGUJU
Od laveža nema mirnog sna
U Podgorici na hiljade kućnih ljubimaca Od laveža nema mirnog sna
Ko je od­go­vo­ran da rad­nom čo­vje­ku obez­bi­je­di mir i mo­guć­nost da se od­mo­ri po­sle po­sla, da mo­že ne­sme­ta­no da za­spi uve­če, a da to ne re­me­ti la­vež pa­sa, pi­ta naš su­gra­đa­nin u do­pi­su ko­ji se pot­pi­sao kao D. Vu­če­vić.
On sma­tra da u Od­lu­ci o uslo­vi­ma i na­či­nu dr­ža­nja kuć­nih lju­bi­ma­ca i na­či­nu po­stu­pa­nja sa na­pu­šte­nim i iz­gu­blje­nim kuć­nim lju­bim­ci­ma ni­je pre­ci­zi­ra­no šta zna­či da se pas mo­že dr­ža­ti uko­li­ko ne re­me­ti mir.
- Skup­šti­na Glav­nog gra­da je 29. ju­la 2010. do­ni­je­la Od­lu­ku o uslo­vi­ma i na­či­nu dr­ža­nja kuć­nih lju­bi­ma­ca i na­či­nu po­stu­pa­nja sa na­pu­šte­nim i iz­gu­blje­nim kuć­nim lju­bim­ci­ma, u ko­joj sto­ji da se „Kuć­ni lju­bim­ci dr­že ako ne re­me­te mir”. Ni­gdje ne pi­še šta se sma­tra po­re­me­će­nim mi­rom. Ni­je­sam na­šao ni u Za­ko­nu o jav­nom re­du i mi­ru. Kad po­zo­ve­te Ko­mu­nal­nu po­li­ci­ju oni ni­je­su nad­le­žni. Po­li­ci­ja ni­je nad­le­žna za pse, ka­žu. Da li iko zna ko je nad­le­žan? Ko je od­go­vo­ran da rad­nom čo­vje­ku obez­bi­je­di mir i mo­guć­nost da se od­mo­ri po­sle po­sla, i da mo­že ne­sme­ta­no da za­spi uve­če? Ako pre­mi­jer ka­že da škol­stvo ni­je ade­kvat­no i da manj­ka­mo sa obra­zo­va­nim lju­di­ma raz­li­či­tih pro­fi­la, na ko­ji na­čin da se za­šti­te lju­di ko­ji mo­gu da­ti svoj do­pri­nos ovom dru­štvu? Ako je čo­vjek hro­nič­no ne­i­spa­van, ne mo­že da­ti do­pri­nos, pa sve da je su­vi ge­ni­je – ka­že Vu­če­vić.
Ve­li­ki broj na­se­lja ko­ja ni­je­su uda­lje­na vi­še od tri ki­lo­me­tra od cen­tra gra­da vi­še li­če na se­o­ska, sma­tra on. Vu­če­vić pi­ta da li se ur­ba­nim na­se­ljem mo­že na­zva­ti ono u ko­jem se dr­ži sto­ka, u ko­jem za­vi­ja­ju psi po ci­je­lu noć, u ko­jem je la­vež sva­ko­dnev­ni zvuk?
-Gdje god da sjed­nem, ču­jem la­vež pa­sa. U sta­nu, u kan­ce­la­ri­ji, u ka­fi­ću. Ži­vim i kre­ćem se, uglav­nom, u cen­tru gra­da. Po po­pi­su od 2011. go­di­ne Pod­go­ri­ca ima 185.937 sta­nov­ni­ka, od če­ga 83,75 od­sto ži­vi u tzv ur­ba­nim na­se­lji­ma. Ov­dje se po­sta­vlja pi­ta­nje po ko­jem kri­te­ri­ju­mu je ne­ko na­se­lje do­bi­lo sta­tus ur­ba­nog – re­kao je Vu­če­vić.
A.D.


Go­ri­cu oku­pi­ra­li psi

Još je­dan či­ta­lac „Da­na” je na­kon na­ja­ve mje­snih za­jed­ni­ca Go­ri­ca i No­va va­roš da će tra­ži­ti za­bra­nu iz­vo­đe­nja pa­sa na Go­ri­ci iz­nio svoj stav i ka­že da je ne­ka­da dav­no na br­du bi­lo mir­no i li­je­po se mo­glo še­ta­ti, sa­da ne.
- Sa­da su Go­ri­cu oku­pi­ra­le naj­ra­zli­či­ti­je vr­ste pa­sa, od pi­to­mih do onih po­zna­tih kao agre­siv­na vr­sta, bez po­vo­ca uglav­nom, jer se mo­ra­ju is­tr­ča­va­ti. Ne vje­ru­jem da će se tu bi­lo šta pro­mje­ni­ti na bo­lje. Lju­bi­te­lji pa­sa će pro­te­stvo­va­ti, Glav­ni grad će od­bi­ti pred­log mje­snih za­jed­ni­ca i svi sreć­ni i za­do­volj­ni - sma­tra naš či­ta­lac ko­ji na­vo­di pri­mjer iz re­gi­o­na ko­ji su ovaj pro­blem jed­no­stav­no ri­je­ši­li.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"