Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NAČIN DOBIJANJA SAMOSTALNOSTI TUZI DIJELI VLADAJUĆU KOALICIJU
DUA napušta kurs DPS-a
Odbornici vladajuće koalicije u Skupštini Glavnog grada DUA napušta kurs DPS-a
De­mo­krat­ska uni­ja Al­ba­na­ca ni­je od­u­sta­la od sa­mo­stal­no­sti op­šti­ne Tu­zi već na­či­na do­bi­ja­nja tog sta­tu­sa, na­vo­di Fa­dil Ka­jo­šaj, funk­ci­o­ner DUA i pred­sjed­nik Skup­šti­ne GO Tu­zi.
- Do sa­da je De­mo­krat­ska uni­ja Al­ba­na­ca po­dr­ža­va­la na­čin pro­mje­ne sta­tu­sa kroz iz­mje­ne Za­ko­na o te­ri­to­ri­jal­noj or­ga­ni­za­ci­ji ko­ja se od­no­si na mo­guć­nost do­bi­ja­nja sa­mo­stal­ne op­šti­ne a ko­ja bi funk­ci­o­ni­sa­la u sklo­pu Glav­nog gra­da, ali to vi­še ni­je ta­ko. Ob­zi­rom da ni­smo za­do­volj­ni ka­ko su se do sa­da stva­ri od­vi­ja­le u tom prav­cu, DUA raz­mi­šlja da li da tu op­ci­ju uop­šte vi­še po­dr­ža­va. Za­pra­vo, sma­tra­mo da bi za­la­ga­nje za do­bi­ja­nje pu­no­prav­ne op­šti­ne bi­lo pu­no bo­lje rje­še­nje za sve gra­đa­ne GO Tu­zi - is­ti­če Ka­jo­šaj.
DUA je u Tu­zi­ma na vla­sti u ko­a­li­ci­ji sa DPS, BS i Li­stom za Tu­zi, a stav ko­a­li­ci­o­nih part­ne­ra po pi­ta­nju do­bi­ja­nja sa­mo­stal­no­sti sve su pri­li­ke ni­je isti.
Stav De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta je vo­lja gra­đa­na, ka­že Ha­lil Du­ko­vić, funk­ci­o­ner DPS-a. On is­ti­če da iz DPS-a sma­tra­ju i da­lje da je naj­bo­lje rje­še­nje za funk­ci­o­ni­sa­nje GO Tu­zi u sklo­pu Glav­nog gra­da ko­je bi do­bi­li iz­mje­ne­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o Glav­nom gra­du i ka­ko ka­že, još tri za­ko­na.
- Stav DPS-a je bio i ostao vo­lja gra­đa­na. U jed­nom tre­nut­ku je ve­ći­na gra­đa­na bi­la za ovu op­ci­ju grad­ske op­šti­ne u sklo­pu Glav­nog gra­da i mi i da­lje sma­tra­mo da je to naj­bo­lje rje­še­nje. Uko­li­ko gra­đa­ni od­lu­če dru­ga­či­je, mi smo volj­ni da to pri­hva­ti­mo. Dru­ge par­ti­je i mi­šlje­nja od­bor­ni­ka ne bih ko­men­ta­ri­sao jer svak ima pra­vo na mi­šlje­nje, da ga pro­mi­je­ni ili ne, mi iz DPS-a osta­je­mo pri svom sta­vu - ka­že Du­ko­vić.
Od­bor­nik Bo­šnjač­ke stran­ke Hi­da­jet Ka­lač is­ti­če da nji­ho­va par­ti­ja ne­ma de­fi­ni­san stav o stva­ra­nju pu­no­prav­ne op­šti­ne i op­šti­ne u sklo­pu Glav­nog gra­da te da ne mo­že ko­men­ta­ri­sa­ti ni­či­ju iz­ja­vu po tom pi­ta­nju.
- Ni­smo to pi­ta­nje raz­ma­tra­li na ni­vou od­bo­ra ni stran­ke. Moj lič­ni stav je da sve ono što bu­de u in­te­re­su bo­šnjač­ke na­ci­o­nal­ne za­jed­ni­ce u jed­noj lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi, ne­će bi­ti u su­prot­no­sti vo­lje ve­ći­ne. Vje­ru­jem da će­mo br­zo raz­ma­tra­ti i to pi­ta­nje u stran­ci i da će­mo za­u­ze­ti ozbilj­ni­ji stav po tom pi­ta­nju - ka­zao je Ka­lač.
Ni­ko­la Ca­maj iz De­mo­krat­skog sa­ve­za ka­že da ako mi­šlje­nje Fa­di­la Ka­jo­ša­ja od­ra­ža­va i stav DUA, on­da je to za sva­ku po­hva­lu.
- Na­dam se da će i osta­ti pri ta­kvom sta­vu da se za­la­žu za pu­no­prav­nu op­šti­nu, jer to vi­dim kao do­bru osno­vu da svi za­jed­no is­tra­je­mo u re­a­li­za­ci­ji le­gi­tim­nog za­htje­va gra­đa­na Ma­le­si­je za pra­vom lo­kal­nom sa­mo­u­pra­vom. Sma­tra­mo da je sva­ko­me ja­sno da je ba­vlje­nje sva­kim dru­gim kva­zi- rje­še­nji­ma sa­mo gu­blje­nje vre­me­na. Gra­đa­ni ho­će pu­no­prav­nu op­šti­nu i za­to sam i iza­šao sam na iz­bo­re i do­bio naj­ve­ću po­dr­šku - po­ru­čio je Ca­maj.
Da se o pi­ta­nju pu­no­prav­ne op­šti­ne ne mo­že od­lu­či­va­ti iz fo­te­lje i kan­ce­la­ri­je, već da je je­di­no is­prav­no tu od­lu­ku pre­pu­sti­ti gra­đa­ni­ma, po­ru­čio je Va­selj Si­ni­štaj, od­bor­nik Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve.
- Ne svi­đa­ju mi se ova­kva po­lo­vič­na iz­ja­šnja­va­nja. Ka­kvu god da ne­ko do­ne­se od­lu­ku, tre­ba da iza­đe pred gra­đa­ne i ja­sno i gla­sno ka­že šta se ta­kvom od­lu­kom do­bi­ja a šta ne, da gra­đa­ni zna­ju. Sma­tram da je je­di­no is­prav­no u ovoj si­tu­a­ci­ji- is­po­što­va­ti vo­lju gra­đa­na. Tr­gu­je se vre­me­nom i to mi se ne svi­đa. Ne­ka ras­pi­šu re­fe­ren­dum i gra­đa­ni od­lu­če, a ne da mi od­lu­ču­je­mo i ras­pra­vlja­mo o to­me iz na­ših fo­te­lja i ka­bi­ne­ta. Du­bo­ko sam uvje­ren da bi ma­kar 70 od­sto gra­đa­na gla­sa­lo za pu­no­prav­nu op­šti­nu - po­ru­čio je Si­ni­štaj.
Od­bor­nik So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je, Sel­man Adžo­vić ni­je že­lio da ko­men­ta­ri­še iz­ja­vu Fa­di­la Ka­jo­ša­ja. S.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"