Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika „ZDRAVO BERANE” TVRDI DA JE MILO ĐUKANOVIĆ POSJETOM MILETI JELIĆU POTVRDIO DA SE ŠUMSKO BOGATSTVO RAUBUJE ZA POTREBE DPS-A Novcem od balvana kupuju birače
Iz ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne” ju­če su us­tvr­di­li da je bo­ra­vak Mi­la Đu­ka­no­vi­ća u Be­ra­na­ma uoči lo­kal­nih iz­bo­ra po­no­vo po­svje­do­čio da se, na šte­tu lo­kal­nog sta­nov­ni­štva, svi ras­po­lo­ži­vi dr­žav­ni re­sur­si go­di­na­ma ra­u­bu­ju za po­tre­be DPS-a, od­no­sno za bo­ga­će­nje taj­ku­na bli­skih cr­no­gor­skoj vla­sti. Ka­za­li su da na to ukla­zu­je i Đu­ka­no­vi­će­va po­sje­ta pri­vat­nom pred­u­ze­ću DOO „Ni­ko­la“ ko­je go­di­na­ma bez pro­ble­ma, za raz­li­ku od dru­gih dr­vo­pre­ra­đi­va­ča, do­bi­ja kon­ce­si­je na šu­me.
– Đu­ka­no­vić je, iz­me­đu osta­lih mi­lje­ni­ka, po­hi­tao da po­sje­ti ga­zdin­stvo Mi­le­te Je­li­ća, vla­sni­ka fir­me DOO „Ni­ko­la”, ko­ja je pre­ko no­ći, za­hva­lju­ju­ći po­vla­šće­nom po­lo­ža­ju po pi­ta­nju do­dje­le kon­ce­si­ja na dr­žav­ne šu­me, ste­kla ogrom­no bo­gat­stvo. Đu­ka­no­vić se kao i nje­gov pret­hod­nik Sve­to­zar Ma­ro­vić, dok je bio kor­di­na­tor DPS-a za Be­ra­ne, u dru­štvu svo­jih do­bro­sto­je­ćih „so­ci­ja­la­ca“, uz va­tre­ne go­vo­re, go­stio kod Je­li­ća, is­ti­ču­ći ka­ko je nje­go­vo pred­u­ze­će pri­mjer uspje­šnog ba­vlje­nja bi­zni­som. Iz­re­če to go­spo­dar bez ima­lo sti­da i gri­že sa­vje­sti, iako do­bro zna da u okru­že­nju ima pet­na­e­stak ma­lih pi­la­na ko­je go­di­na­ma ne ra­de sa­mo za­to što ne uspi­je­va­ju da obez­bi­je­de si­ro­vi­nu za rad – na­ve­li su iz ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne”.
Ka­za­li su da je vla­sni­ci­ma tih pi­la­na, zbog sa­mo­vo­lje DPS po­gla­vi­ca, za­bra­njen pri­stup dr­žav­nim šu­ma­ma iako po­sje­du­ju pre­ra­đi­vač­ke ka­pa­ci­te­te sprem­ne da upo­sle i pre­ko 200 rad­ni­ka. Na­ve­li su da se Đu­ka­no­vić i ovo­ga pu­ta oglu­šio o nji­ho­ve za­htje­ve pu­tem ko­jih su go­di­na­ma uza­lud­no tra­ži­li da im se u za­kon­skoj pro­ce­du­ri do­di­je­li bar ma­li dio kon­ce­si­ja i omo­gu­ći pra­vo na rad. Za­pi­ta­li su se da li je to obra­zac za jed­na­kost gra­đa­na o kom Đu­ka­no­vić upor­no go­vo­ri.
– Po­ra­zno je što je Đu­ka­no­vić, kao biv­ši pre­mi­jer, po­no­vo li­ko­vao nad či­nje­ni­com da dr­ža­va, uz po­moć šum­ske ma­fi­je, omo­gu­ća­va da se ogrom­ni no­vac od eks­plo­a­ta­ci­je šu­ma sli­va u dže­po­ve po­je­di­na­ca, dok se pro­iz­vod­ni po­go­ni lju­di želj­nih po­sla na­la­ze u sta­nju mi­ro­va­nja. Pi­ta­mo se da li je to nje­gov kon­cept za ula­zak u Evro­pu? No, to­me se ni­je ču­di­ti jer se dio nov­ca od po­sje­če­nih bal­va­na usmje­ra­va za fi­nan­si­ra­nje kam­pa­nje DPS-a i za ku­po­vi­nu bi­ra­ča, ko­je je taj isti DPS do­veo do si­ro­ma­štva. Đu­ka­no­vi­ću po­ru­ču­je­mo da je na ovaj na­čin iza­zvao re­volt i kod svo­jih naj­va­tre­ni­jih pri­sta­li­ca, jer i oni, ko­nač­no, uvi­đa­ju da su zlo­u­po­tri­je­blje­ni i da su mu slu­ži­li sa­mo kao pot­či­nje­na ma­sa ko­ja svo­jim gla­som tre­ba da po­dr­ži bo­ga­će­nje onih ko­ji su za se­be pri­gra­bi­li na­rod­no bla­go, a bi­ra­či­ma osta­vi­li sa­mo mr­vi­ce – is­ta­kli su iz ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne”.
D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"