Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blažu poklonio firmu od 2,7 miliona eura * Sin sekretara DPS-a postao pomoćnik direktora * Crkva ne može da se uzda u vlast * Jeliću rata za kredit 17 eura * Poginulo 35 migranata * Orlov krš 2018. godine * Vučićev referendum
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
NIK ĐELjOŠAJ, FUNKCIONER ALBANSKE ALTERNATIVE:
Rješavanjem pitanja opštine Tuzi konačno smo zaokružili politička pitanja.

Vic Dana :)

Mujo i Fata stigli do pedesete godišnjice braka, pa će Mujo:
-Bona, lijepa nam je okrugla godišnjica, zakla‘ć‘mo jagnje da proslavimo!
Fata ga pogleda ispod oka i procijedi:
-Šta‘š klat‘ jadno jagnje, šta t‘ je skivilo? Kolji rađe Hasu, on nas je upozn‘o...
U nekom zatvoru došao novi policajac da radi kao čuvar. Upravnik ga upozorava o neposlušnosti zatvorenika. Na to će policajac:
- Ma nema problema šefe, ko ne sluša, ima da leti napolje!
Utrčava Mujo u ambulantu:
-Gospodine doktore, pomozite, moja Fata ima temperaturu!‘
-Je li visoka?‘
-Ma, jok, mogu joj jesti burek s glave.‘Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NADA BOROVIĆ MEĐU IZABRANIM KANDIDATIMA DPS-A U PLJEVLJIMA
Osuđena za kupovinu glasova dobila odbornički mandat
Borović Osuđena za kupovinu glasova dobila odbornički mandat Borovićeva je sa još devet članova opštinskog odbora pljevaljskog DPS-a pomogla nekadašnjem direktoru Centra za rad i socijalno staranje Jusu Ajanoviću u zloupotrebi službenog položaja
Sa iz­bor­ne li­ste plje­valj­skog DPS-a za lo­kal­ne iz­bo­re 27.ma­ja pra­vo na od­bor­nič­ki man­dat do­bi­la je i Na­da Bo­ro­vić, ko­ja je pra­vo­sna­žno osu­đe­na za ku­po­vi­nu gla­so­va. Na toj li­sti je bio i Mer­van Av­do­vić, ko­ji po­red dr­ža­vljan­stva Cr­ne Go­re ima i dr­ža­vljan­stvo Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, ali on ni­je, ma­kar za­sad, u kom­bi­na­ci­ja­ma za mje­sto u plje­valj­skom par­la­men­tu.
Bo­ro­vi­će­va je u afe­ri „Sni­mak“ osu­đe­na na uslov­nu ka­znu od šest mje­se­ci, gdje je uslov dvi­je go­di­ne.
Ona je sa još de­vet čla­no­va op­štin­skog od­bo­ra plje­valj­skog DPS-a po­mo­gla ne­ka­da­šnjem di­rek­to­ru Cen­tra za rad i so­ci­jal­no sta­ra­nje Ju­su Aja­no­vi­ću u zlo­u­po­tre­bi slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, da pa­ra­ma na­mi­je­nje­nim za so­ci­jal­no da­va­nje ku­pu­je gla­so­ve za po­tre­be De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta u pred­iz­bor­noj kam­pa­nji 2012. go­di­ne.
Bo­ro­vi­će­va je i to­kom pro­šlog sa­zi­va plje­valj­skog lo­kal­nog par­la­men­ta bi­la od­bor­nik, ali u mo­men­tu ka­da je 2014. go­di­ne sta­vlje­na na iz­bor­nu li­stu ni­je bi­la pra­vo­sna­žno osu­đe­na. Iako je u me­đu­vre­me­nu pra­vo­sna­žno osu­đe­na za po­me­nu­to kri­vič­no dje­lo, opet se na­šla na iz­bor­noj li­sti i mo­že bi­ti iza­bra­na u lo­kal­ni par­la­ment.
Pro­ces je po­čeo na osno­vu kri­vič­ne pri­ja­ve MANS-a, ko­ji je ot­krio še­mu ku­po­vi­ne gla­so­va. Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo po­di­glo je op­tu­žni­cu pro­tiv Ju­sa Aja­no­vi­ća, Er­mi­na Nu­ha­no­vi­ća, Va­nje So­kić, Ame­ra Ha­dža­li­ća, Sa­di­ka Bu­lu­ta, Ab­du­la­ha Šu­lo­vi­ća, Na­de Bo­ro­vi­ć, Dra­ga­na To­ši­ća, Dra­go­lju­ba Ma­za­li­ce, Se­a­da Ve­sni­ća, Ran­ka De­spo­to­vi­ća i Ra­da Stru­nja­ša. U po­seb­nom pro­ce­su osu­đe­na je i Jo­ka Đa­čić.
Oni su osu­đe­ni jer su u ok­to­bru 2012. go­di­ne iz­vr­ši­li ne­za­ko­ni­tu po­dje­lu so­ci­jal­ne po­mo­ći za 395 li­ca u iz­no­su od po 50 eura. Lju­di ko­ji su do­bi­li no­vac tre­ba­lo je da gla­sa­ju za DPS na tim iz­bo­ri­ma.
Pred­sjed­nik op­šti­ne Mir­ko Đa­čić do­nio je rje­še­nje da Jo­ku Đa­čić po­sta­vi za se­kre­ta­ra za op­štu upra­vu, gdje je ra­ni­je bio Se­ad Ve­snić, ko­ji je po­sta­vljen za vr­ši­o­ca du­žno­sti di­rek­to­ra Di­rek­ci­je za op­štin­sku imo­vi­nu. Upr­kos za­htje­vi­ma iz opo­zi­ci­je da njih dvo­je bu­du smi­je­nje­ni, do to­ga ni­je do­šlo.
Di­rek­tor Sred­nje struč­ne ško­le Mer­van Av­do­vić ta­ko­đe je na li­sti DPS-a, i po­red či­nje­ni­ce da osim dr­ža­vljan­stva Cr­ne Go­re ima i dr­ža­vljan­stvo Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. Pre­ma Usta­vu Cr­ne Go­re, pra­vo da bi­ra i bu­de bi­ran na iz­bo­ri­ma, ka­ko na lo­kal­nom, ta­ko i na dr­žav­nom ni­vou, ima sa­mo cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­nin, a ugo­vor o dvoj­nom dr­ža­vljan­stvu sa BiH ne po­sto­ji.
Av­do­vić, po­red pra­va da gla­sa u Plje­vlji­ma, ima pra­vo gla­sa i na bi­rač­kom mje­stu broj 137A029, Sum­bu­lu­ša 1, Sta­ri grad Sa­ra­je­vo.
Av­do­vić je ina­če po­znat u iz­bor­nim pro­ce­si­ma u Plje­vlji­ma i po to­me što su se ime­na nje­go­vih ro­di­te­lja na­šli na spi­sku gla­sa­ča DPS-a ko­ji su do­bi­li no­vac. Te spi­sko­ve je ob­ja­vio MANS, a „Dan“ ih je jav­no pre­zen­to­vao.
Av­do­vić je to­kom pret­hod­nog sa­zi­va bio od­bor­nik DPS-a. On va­ži za mi­lje­ni­ka sa­da­šnjeg pred­sjed­ni­ka plje­valj­ske op­šti­ne Mir­ka Đa­či­ća. B.Je.–M.V.


Ne­ma mje­sta za Vu­ko­vi­ća

Na iz­bor­noj li­sti DPS-a, Bo­šnjač­ke stran­ke i SD na­la­zi­lo se 35 kan­di­da­ta, a pr­vi je bio Mir­ko Đa­čić, sa­da­šnji pred­sjed­nik plje­valj­ske op­šti­ne. Za­ni­mlji­vo je da na li­sti ni­je bi­lo ne­ka­da­šnjeg pred­sjed­ni­ka plje­valj­ske op­šti­ne i op­štin­skog od­bo­ra DPS-a Fi­li­pa Vu­ko­vi­ća, ali ni od­bor­nič­kih kan­di­da­ta sa li­ste za pret­hod­ne iz­bo­re Ha­ri­sa Kru­pe, za­tim od­bor­ni­ka Da­na Čam­dži­ća i biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Lju­bi­še Ćur­či­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"