Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2015-10-20 ŠEF DIPLOMATIJE LUKSEMBURGA ŽAN ASELBORN POSLIJE POSJETE GRČKOJ UPOZORIO Plan o raspodjeli izbjeglica može propasti
BER­LIN – Šef di­plo­ma­ti­je Luk­sem­bur­ga Žan Asel­born, po­sli­je po­sje­te Grč­koj, upo­zo­rio je da bi plan o ras­po­dje­li 160.000 iz­bje­gli­ca unu­tar ze­ma­lja Evrop­ske uni­je mo­gao da pro­pad­ne i isto­vre­me­no za­tra­žio od iz­bje­gli­ca da se pri­dr­ža­va­ju evrop­skih za­ko­na.
„Ako iz­bje­gli­ce ne za­tra­že azil u Grč­koj, on­da si­stem ras­po­dje­le iz­bje­gli­ca ne mo­že funk­ci­o­ni­sa­ti”, re­kao je Asel­born za po­li­tič­ki ma­ga­zin „Špi­gel” u on­lajn iz­da­nju i do­dao da Evro­pa, sva­kom pro­go­nje­nom nu­di pra­vo da tra­ži za­šti­tu.
Kra­jem sep­tem­bra su mi­ni­stri unu­tra­šnjih po­slo­va ze­ma­lja EU ze­ma­lja do­ni­je­li za­klju­čak o pre­ra­spo­dje­li oko 160.000 iz­bje­gli­ca iz Grč­ke i Ita­li­je u dru­ge EU ze­mlje, a kan­ce­lar An­ge­la Mer­kel, ka­ko ocje­nju­je ovaj ma­ga­zin, po­la­že ve­li­ku na­du u me­ha­ni­zam pre­ra­spo­dje­le.
Kroz taj me­ha­ni­zam bi i Nje­mač­ka mo­gla bi­ti ras­te­re­će­na po­što on­da iz­bje­gli­ce ko­je su iz Grč­ke pre­ra­spo­re­đe­ne, na pri­mjer, u Esto­ni­ju i Fran­cu­sku, ne bi kre­nu­le na bal­kan­sku ru­tu pre­ma Nje­mač­koj, kal­ku­li­še Mer­ke­lo­va, pre­no­si ovaj ma­ga­zin.
Pro­blem je što me­ha­ni­zam pre­ra­spo­dje­le ne funk­ci­o­ni­še u prak­si, gdje je do sa­da 19 iz­bje­gli­ca iz Ita­li­je pre­ba­če­no u Šved­sku, pi­še „Špi­gel”.
Pro­blem je, ta­ko­đe, u to­me što iz­bje­gli­ce u Grč­koj ne pod­no­se za­htjev za azil, ka­ko bi oni uop­šte mo­gli bi­ti da­lje pre­ra­spo­re­đe­ni.
Ta­kav za­htjev je, na­i­me, uslov da bi pre­ra­spo­de­la iz­bje­gli­ca mo­gla za­po­če­ti, na­vo­di ma­ga­zin.
„Iz­bje­gli­ce vi­še vje­ru­ju kri­jum­ča­ri­ma lju­di ne­go slu­žbe­ni­ci­ma na li­cu mje­sta”, oci­je­nio je Asel­born u iz­ja­vi „Špi­glu”.(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"