Пружни прелаз у Бару / - фото: Драган Стојановић
16/06/2021 u 19:13 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Апел Општине Бар: Возачи да поштују саобраћајну сигнализацију

Посебно апелујемо на возаче да обрате пажњу на пружне прелазе, испоштују саобраћајне прописе и нарочито пажљиво користе ове дијелове саобраћајница

Општина Бар апелује на све возаче у граду, али и на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и сигнализацију и одговорно управљају возилима те да на тај начин сачувају сигурност и себе и других учесника саобраћаја.

– Посебно апелујемо на возаче да обрате пажњу на пружне прелазе, испоштују саобраћајне прописе и нарочито пажљиво користе ове дијелове саобраћајница. Наиме, данас је на пружном прелазу „Бјелиши” дошло до саобраћајне несреће између путничког воза и аутомобила усљед непоштовања упозорења саобраћајне сигнализације и рампе на пружном прелазу. Срећом, овај инцидент прошао је без повреда лица која су у њему учествовала  – саопштили су из Општине Бар.

Наглашавамо да Општина Бар, у домену својих надлежности, настоји да трајно ријеши проблем ризичног саобраћаја на пружним прелазима у Бару. Један од тих пројеката јесте и изградња надвожњака од Општине Бар према Бјелишима, преко пруге. Завршетком радова који су у финалној фази, саобраћај ће заобићи управо овај најризичнији прелаз и омогућити возачима да несметано и сигурно прелазе преко надвожњака из једног дијела града у други.

Нема дилеме да ће инвестиција Општине на изградњи надвожњака према Бјелишима, преко пруге и комплетирање цијеле трасе Булевара са кружним током са којим ће чинити цјелину, укупне вриједности око 2.4 милиона еура, потврдити имиџ Бара као модерног града пространих улица, булевара и уређених јавних површина у најбољем интересу квалитета живота његових грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:37