Вељи мост / - Д. Стојановић
13/09/2021 u 09:41 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Вељи мост зрео за санацију

Мјештани од надлежних већ годинама траже да се утврди сигурност моста, али и евентуални степен угрожености околних кућа

Мјештани мјесних заједница Стари Бар и Бар 2 забринути су због Вељег моста код некадашње компаније „Приморка” и одређених промјена на његовој стопи. Од надлежних већ годинама траже да се утврди сигурност моста, али и евентуални степен угрожености околних кућа. Поново је проблем моста ових дана актуелан у сусрет кишама, посебно услед стања  ријеке Рикавац која је најбујичнија ријека старе Југославије, а само име је управо добила по томе што кад надође преко зиме носи и ломи камење.

Мјештани МЗ Бар 2 кажу да Рикавац има огромну бујичну снагу, јер је кратког тока, прима све воде подрумијског краја и потенцијално је највећа опасност ову МЗ.

- Шта ако крене бујица? У случају да пробије ван корита, Рикавац је незаустављив и не би страдали само мостови - упозоравају они.

Према ријечима мјештана МЗ Стари Бар, Рикавац је врло опасна ријека и одржавање њеног корита треба да је стално у приоретитима МЗ.

- У Рикавац се сливају све воде са околних брда, али и разни отпад, и све то иде ка тунелу Волујица, који је оштећен управо због великих наноса разног шута које тунел не може да прими - подсјећају мјештани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:25