Photo by Omid Armin on Unsplash   / - PHOTO BY OMID ARMIN ON UNSPLASH
02/09/2023 u 12:15 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bar: Za podršku preduzetništvu 270 hiljada eura

Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposlene osobe, preduzetnici/ce i preduzeća koja su registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) sa sjedištem na teritoriji Opštine Bar, a koja pripadaju kategoriji mikro preduzeća

Opština Bar objavila je javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva, za šta je ukupno opredijeljeno 270 hiljada eura.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposlene osobe, preduzetnici/ce i preduzeća koja su registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) sa sjedištem na teritoriji Opštine Bar, a koja pripadaju kategoriji mikro preduzeća.

Program sporovodi Komisija za raspodjelu sredstava na osnovu Programa podrške razvoju preduzetništva u Opštini Bar od ove do 2026. godine.

Program se relizuje kroz dvije programske linije - prva za projekte manje vrijednosti i druga za projekte veće vrijednosti, odnosno investicione projekte.

“Po prvoj liniji najviši iznos sredstava koji može biti odobren po projektu iznosi osam hiljada eura, dok druga linija predviđa najviši iznos od 20 hiljada eura koji može biti odobren po projektu. Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova koji su propisani pozivom”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv dostupan je na sajtu Opštine Bar, a biće otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 15. oktobra.

Prijava na poziv i prateća dokumentacija se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti u Građanskom birou Opštine Bar, ili se šalje poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj.

Individualne konsultacije za pripremu biznis plana, kao i dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv, mogu se dobiti svakog radnog dana od sedam do 15 sati u Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj kancelarija broj 259, II sprat, kao i putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Info dan tokom kojeg će zainteresovani moći da se informišu o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv održaće se 22. septembra u zgradi Opštine Bar, sa početkom u deset sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:07