Najmlađi na karnevalu / - MARKO OBRADOVIć
29/04/2024 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Karnevalske fešte u Budvi na radost svih generacija: Večeras na setu di-džejevi, reperi i hip-hoperi

U Budvi je u toku Međunarodni karneval koji se održava 21. put na radost građana svih generacija i posjetilaca koji se ovih dana broje u hiljadama.

Tradicionalna manifestacija otvorena je autentičnim budvanskim Abrumom u subotu, 27. aprila, u popodnevnim časovima, kada su budvanski Feštađuni i maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozivali građane i posjetioce Rafailovića, Pržna, Svetog Stefana i Petrovca na Karneval.

Lokalni ugostitelji su ih dočekali i poslužili raznoraznim poslasticama, a vesela atmosfera je trajala do kasno u noć.

Dječiji karneval (Mala karnevalska povorka) održan je u nedjelju, 28. aprila, kada je čak 48 grupa, odnosno više od 1.500 maskiranih mališana prošetalo svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega je na trgu ispred Starog grada uslijedilo predstavljanje grupa i veseli dječji program.

Program se nastavlja u ponedjeljak, 29. aprila, muzičkim nastupima unutar zidina Starog grada. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića od 19 sati nastupa lokalni DJ Fikus, nakon njega Bucotzar, jedan od pionira novosadske elektronske scene i Ana Vol (Anna Wall) rezident jednog od najpoznatijih londonskih klubova – Fabric London.

Na platou kod "Jadranske straže" od 20 sati nastupa Mixa The Dude, predstavnik hip-hop lokalne scene sa ruskog govornog područja, zatim Radio Katakomba, takođe hip-hop lokalni kolektiv i u završnici večeri kultni beogradski rep sastav Prti Bee Gee.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 20:23