Gradnja na trg u Danilovgradu / - FOTO: DNP
14/11/2022 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DNP će preduzeti sve korake da riješi problem uzurpacije gradskog trga u Danilovgradu

Iz DNP-a ističu da na njihova pitanja nadležni opštinski organi nijesu dostavili nikakav odgovor, jer se bivša vlast ponašala kao da je cio grad i cijela država njihovo privatno vlasništvo

Demokratska narodna partija će, kao jedan od konstituenata buduće vlasti u Opštini Danilovgrad, odlučno insistirati i preduzeti sve moguće korake da se urgentno riješi problem uzurpacije glavnog gradskog trga, zbog čega su s pravom ogorčeni građani Danilovgrada, kazali su u saopštenju.

Kako su naveli iz partije još prije osam godina odbornik DNP-a i DF-a Veselin Marković je kroz odbornička pitanja zahtijevao da se dostavi sva dokumentacija i detaljno ispita na koji način je privatno lice dobilo u posjed pola gradskog trga, što se zasigurno nije desilo nikada, ni u jednoj državi svijeta, od kada postoje gradovi i trgovi, osim u Danilovgradu, za vrijeme vladavine DPS-a.

Iz DNP-a ističu da na njihova pitanja nadležni opštinski organi nijesu dostavili nikakav odgovor, jer se bivša vlast ponašala kao da je cio grad i cijela država njihovo privatno vlasništvo, sa kojim mogu da čine što hoće. „Možeš šta hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.“ – stara je izreka.

- Tako će biti i sa ovim poslom i gradnjom, koja je započela dan nakon što su proglašeni konačni rezultati izbora i otkada je postalo jasno da našim gradom više nikada neće vladati štetočinski DPS - istakli su u saopštenju.

Saopštavamo našim uvaženim sugrađanima da ćemo ovaj eklatantan primjer uzurpacije i političkog bezobrazluka, kao i sve druge poslove i kombinacije bivše vlasti, detaljno istražiti i pravno preispitati. Pridružujemo se opravdanim protestima sugrađana, kao što je naša partija svih ovih godina uvijek bila sa građanima i uz građane, i zahtijevamo od graditelja da odmah prestane sa daljom uzurpacijom gradskog trga, jer će, svakako, takvo direktno ugrožavanje javnog interesa morati biti zaustavljeno i sankcionisano, zaključili su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DNPTRGDANILOVGRAD
04. maj 2024 16:33