Nikola Đurašković i An Mari Maske / - FOTO: PRIJESTONICA CETINJE
29/03/2024 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković-Maske: O pregovorima sa francuskim kompanijama za projekte cetinjskog vodovoda

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Na sastanku je bilo riječi o snažnim istorijskim vezama Crne Gore i Francuske kao i odnosima koje karakterišu intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i nedvosmislena podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore. Razmatrane su i mogućnosti saradnje francuskih gradova i Prijestonice Cetinje, a predložena je i inicijativa za izučavanje francuskog jezika na Cetinju, navodi se u saopštenju gradonačelnika Cetinja.

Đurašković je upoznao ambasadorku sa ključnim aktivnostima gradske uprave kao i budućim planovima i izrazio zahvalnost za podršku koju Francuska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu.

- Takođe, on je informisao ambasadorku o pregovorima sa francuskim kompanijama koje su zainteresovane za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici Cetinje - navedeno je u saopštenju.

- Ambasadorka Maske kazala je da je ovo njena prva posjeta nekom gradu u Crnoj Gori i dodala da će Prijestonica Cetinje u francuskoj ambasadi uvijek imati prijatelja.

Ona je izrazila je zadovoljstvo zbog potencijalne saradnje sa kompanijama iz Francuske i kazala da postoji veliki broj domena za saradnju. 

Sagovornici su zaključili da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:34