Инцидент на Жабљаку / - фото: М.Ш.
23/09/2021 u 23:05 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инцидент на Жабљаку: Ноћно прикључивање на електромрежу зауставила полиција

Како тврде мјештани било је очигледно да неко жели да се прикључи на сеоску електро мрежу која „тек“ што задовољава потребе локалног становништва

Житеље жабљачког села Палеж вечерас око 20 часова узнемирио је звук механизације на сеоском путу који из центра села води до засеока Бановице. За кратко вријеме окупили су се и затекли више непознатих особа које су користећи одговарајућу механизацију постављали електропроводник у канал који су такође под окриљем мрака ископали прије три ноћи. Мјештани су позвали полицију након чега је „екипа из мрака“ са механизацијом покушала да побјегне. Међутим, на лицу мјеста, осим положеног кабла у канал, остао је велики бубањ на коме се налазила већа количина кабла.

Како тврде мјештани, било је очигледно да неко жели да се прикључи на сеоску електромрежу која „тек“ што задовољава потребе локалног становништва. И то неупоредиво јачим електропроводником, што указује о намјери да се обезбиједи струја за великог потрошача.

image

Инцидент на Жабљаку

Инцидент на Жабљаку - фото: В.Ш.

- Зар је могуће да неко себи даје за право на овакво самовлашће, а при томе угрожавајући друге. Ту своју намјеру планирали су да остваре под окриљем ноћи што указује да су те њихове намјере злураде и противзаконите.  Прво су кришом претходне ноћи ископали канал по средини локалног пута у дужини од око једног километра, а вечерас, опет „покривени мраком“, покушали су да положе кабал у њега. Наравно да им то нијесмо дозволили.  Пут нам је потпуно уништен, па смо се основном државном тужиоцу већ упутили кривичну пријаву против НН лица. Сада ћемо наставити са кривичним пријавама, али потпуно одлучни да не бирајући средства „не дамо на себе  - са огорчењем причају мјештани овог села. 

image

Инцидент на Жабљаку

Инцидент на Жабљаку - фото: В.Ш.

Мјештани позивају надлежне државне органе, посебно руководство ЦЕДИС-а и Електропривреде Црне Горе, да им јавно саопште ко на крајње непоштен и нецивилизацијски начин жели да се прикључи на електромрежу у овом селу.

image

Сеоски пут

Сеоски пут - фото. В.Ш.

 - Зашто то ради у невријеме, под плаштом мрака. Такође желимо да јавно кажу ко је из наведених компанија прећутно одобрио овакве радње и  ко је особа којој се све то дозвољава а при томе да се угрози нормалан живот житеља овог подручја. Поручујемо свима њима, одлучни смо да се по сваку цијену заштитимо од силеџија који кукавички насрћују, али то прво очекујемо од државних органа, од полиције, тужилаштва, руководства ЦЕДИС-а и Електропривреде - поручују мјештани села Палеж код Жабљака. 

Незванично сазнајемо да је „привилеговани“ власник парцеле близак рођак једном веома утицајном црногорском бизнисмену, иначе власнику великог трговачког ланца. Наводно, на већој површини земљишта које је недавно купио жели да гради туристичко насеље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:24