/ foto: Primorski portal
30/01/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Javni izvršitelj skoro 20 miliona uplatio na račun Opštine Bar

Riječ je o prinudnoj naplati neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred javnim izvršiteljem Šćepanovićem na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda

Na račun Opštine Bar javni izvršitelj Veselin Šćepanović po pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Baru uplatio je 19.850.000 eura, u predmetu Opština Bar protiv firme Sonuba Montenegro doo, potvrdio je javni izvršitelj Primorskom portalu.

Podsjetimo, riječ je o prinudnoj naplati neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred javnim izvršiteljem Šćepanovićem na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda od 28. juna 2013. godine. Prema ovoj pravosnažnoj presudi, kompanija Sonuba Montenegro bila je u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura bez pripadajućih kamata. Kompanija Sonuba Montenegro taj novac nije uplatila Opštini Bar nakon što je izgubila sudski spor, pa je predmet dodijeljen javnom izvršitelju Šćepanoviću 2015. godine. Podsjetimo, na pitanje Primorskog portala upućeno izvršitelju Šćepanoviću zašto se postupak vodio od 2015. godine, on je kazao da su ročišta odlagana u više navrata na predlog i povjerioca i dužnika, zbog pokušaja dogovora.

- Nije bilo zastoja u radu javnog izvršitelja - tvrdi Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:47