Ибрахимовић и Смоловић на збору мјештана Бистрице / -Милован Нововић
21/06/2022 u 07:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Касни реконструкција пута Бистрица–Губавач: Ибрахимовић обећао да ће бити глас Бистричана

У сриједу имам састанак са представницима Штрабага, у четвртак ћу бити ваш глас на ужем кабинету Владе и анимираћу све да се овај проблем ријеши. Ова Влада ако се спотакне на Бистрици, не може бити Влада, истакао је Ервин Ибрахимовић

Након што су два пута блокирали магистрални пут који од Бијелог Поља води према Пријепољу, а онда протестовали и испред зграде Општине, јуче су мјештани Мјесне заједнице Бистрица у центру села одржали збор, којем су присуствовали и потредсједник Владе Црне Горе и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић и градоначалник Петар Смоловић. Мјештани су изразили незадовољство због кашњења радова на реконструкцији путног правца Губавач – Бистрица, који се ради у оквиру државног пројекта "Ђаловића пећина". Потпредсједник Ибрахимовић им је рекао да ће о њиховом проблему бити разговора на сједници Владе у четвртак, обећао да ће он бити њихов глас и да ће анимирати све да се проблем ријеши.

image

Бистричани негодују због кашњења радова

-Милован Нововић

Предсједник Мјесне заједнице Бистрица Сакиб Чиндрак подсјетио је да је реконструкција пута у дужини од девет километара требало да буде завршен до краја прошле године.

– Радови су потпуно стали из нама непознатих разлога. Ово је пољопривредни крај, постоје четири озбиљна рибњака који на годишњем нивоу производе преко 250.000 килограма пастрмке. У нашем крају има двадесетак фарми које на годишњем нивоу произведу до 200 тона млијека. Ту су малинари, повртлари, угоститељи, двије фабрике за прераду дрвета... Велики је наш потенцијал и све је доведено у питање због овог пута. Мјештани моле да се што прије настави са радовима, јер се народ исељава – навео је Чиндрак.

Шћекић: Треба све да вас је срамота због овога што нам радите

Мјештанин Војо Шћекић, који живи у засеоку Пресечник, казао је да се наслушао обећања последњих три деценије и да су стигли до тога да живе животом недостојним човјека.

– Огромне су наше муке и ово је више неиздрживо. Треба све да вас је срамота због овога што нам радите. Подијелили сте и завадили народ и довели до ситуације да не можемо нормално да живимо. Све сте живо опустошили, само вам је остало небо. Њега нијесте могли да дохватите. Питам се јесмо ли ми грађани Црне Горе, и треба ли да са својим породицама дан и ноћ блокирамо магистралу како бисмо вас натјерали да наставите да градите пут. Уколико се под хитно нешто не предузме, нико на локалне изборе изаћи неће – истакао је Шћекић.

Ибрахимовић је рекао да Бистричани не треба да моле ниједног представника Владе, већ они треба да дођу и виде како се овдје живи и са каквим се потенцијалима располаже.

– Држава је била заборавила овај крај, а ја се залажем за развој читавог сјевера и чврсто стојим при ставу да се мора бринути о грађанима на сјеверу. Ја не могу бити срећан као потпредсједник Владе ако грађани на сјеверу живе у отежаним условима – рекао је Ибрахимовић и нагласио да у сриједу има састанак са представницима Штрабага који изводе радове на овом путном правцу.

– У четвртак ћу бити ваш глас на ужем кабинету Владе. Анимираћу све да се овај проблем ријеши. Ова Влада ако се спотакне на Бистрицу, не може бити Влада. Шаљем поруку и младим људима да воле и развију свој крај, да се боре за своја права и да не трпе ниједну погрешну одлуку ниједне владе – поручио је Ибрахимовић.

Предсједник Општине Петар Смоловић казао је да се ради о пројекту вриједном десетине милиона еура који треба да промијени овај крај.

– Очекујем да се реконструкција пута брзо настави. Предложио сам и премијеру Дритану Абазовићу да, уколико тренутно нема довољно средстава, овај пут и Ђаловића пећина буду припоритет, а да остали пројекти могу да причекају – рекао је Смоловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:41