Klimenta sa saradnicima / Vera Ratković
29/09/2022 u 06:39 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klimenta: Tužilaštvo da se pozabavi radom rožajskog Udruženja penzionera

Svjesni smo da će koristiti sva sredstva da se izvuku iz vrtloga, jer zna se od koga su naučili takav način napada. Ali, zaboravili su da oni koji su ih tako savjetovali više nisu na vlasti, ni u državnim institucijama, već u zatvoru, naveo јe Klimenta

Predsjednik Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore Sadik Klimenta, reagujući na izjave iz rožajskog Udruženja penzionera, poručio je da je "tu organizaciju uhvatila panika jer na našem spisku nije upisano samo 500 penzionera već smo danas taj broj uvećali za još 250 novih članova".

Klimenta je kazao da je do sada Pokretu penzionera u Rožajama pristupilo 750 penzionera.

– NVO Udruženje penzionera Rožaje, koju vodi Šaban Nurković, dobro je obaviještena o podacima koje iznosim pa je razumljiva njihova nervoza i pometnja što im se spremaju krivične prijave za zloupotrebe novčanih sredstava kojima je raspolagalo to udruženje. Svjesni smo da će koristiti sva sredstva da se izvuku iz vrtloga, jer zna se od koga su naučili takav način napada. Ali, zaboravili su da oni koji su ih tako savjetovali više nisu na vlasti, ni u državnim institucijama, već u zatvoru. Mi nećemo davati mišljenje o njihovom poslovanju već ćemo ostaviti tužilaštvu da se time bavi, ali moraju znati da tužilaštvo ide redom, od njihove centrale, a doći će red i na njih, neka se ne brinu – navodi se u saopštenju dostavljenom "Danu" – koje je potpisao Klimenta.

Došao јe kraј ucјenama i zloupotrebama

-Došao je kraj nasilnom pristupanju, ucjenama i sličnim pritiscima, kojima su bili izloženi penzioneri iz Rožaja da bi glasali za jednu ili drugu partiju, nenamjenskom trošenju njihovog novca decenijama i zloupotrebama koje su se dešavale godinama. Ipak, odgovorni za takva djela moraju odgovarati i vratiti sredstva koja su zloupotrijebljena za ličnu korist pojedinaca, a na štetu penzionera iz Rožaja – kazao јe Klimenta.

Klimenta navodi da će Udruženje penzionera uskoro dobiti podatke iz Fonda PIO o broju penzionera iz Rožaja koji su pristupili Pokretu penzionera CG.

– Za razliku od njih, nismo prisiljavali penzionere da nam se pridruže ucjenom da će tim činom dobiti penzije. Uskoro će ta njihova praksa biti stopirana i sva udruženja će morati da sama traže od penzionera da im pristupe, bez ikakvih uslovljavanja da će dobiti penziju ako uzmu njihovu člansku kartu. Penzioneri će dobrovoljno ići tamo gdje budu najbolje zastupani, a kako u Udruženju penzionera zastupaju svoje članove svјedoči to da rožajski penzioneri, dobrovoljno i masovno, pristupaju Pokretu penzionera CG. Svi koji su nezadovoljni našim radom slobodno mogu da istupe iz pokreta – poručuje Klimenta.

On јe Nurkovića upitao zašto, u svom saopštenju, niјe objasnio penzionerima koliko penzionerskog novca od članarine troši na apanaže, na godišnjem nivou.

– Za razliku od njih, mi radimo volonterski, a za razne potrepštine trošimo svoj novac. Kada je riječ o političkom angažmanu, ovdašnji penzioneri odlično znaju koja politička partija stoji uz NVO Udruženje penzionera i uz gospodina Nurkovića. Nama to ne smeta pa neka svako ide tamo gdje misli da pripada, ali penzionere moramo pustiti da biraju sami ko će ih zastupati i da se učlanjuju tamo gdje misle da će na najbolji način doći do ostvarenja njihovih prava – istakao јe Klimenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:38