Spičansko polje / - FOTO: D.S
26/03/2024 u 10:48 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko odbija da izvrši zakonom propisanu obavezu prema vlasnicima imovine u Spičanskom polju?

Dr Cvetko Pavlović ponovo se oglasio u ime vlasnika otete zemlje u Spičanskom polju, navodeći kako nastavljaju da traže da Skupština Crne Gore, kao najviše zakonodavno tijelo, donese odluku o povraćaju i obeštećenju imovine u Spičanskom polju.

Traže da se vrati na isti način kako je vraćena vlasnicima u Beranama, Bijelom polju, Mrčevom polju - Grbalj, Crmničkom polju i maslinadi u uvali Valdanos.

On je poručio predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću da je „grubo narušio načelo jednakopravnosti građana pred zakonom odbijajući mogućnost poslanicima da se izjasne po ovom pitanjuˮ.

Pavlović smatra da se na ovaj način nastavlja štetna politika Vlade Dritana Abazovića.

- Aktuelna vlast, koja preko Ministarstva finansija odbija da izvrši zakonom propisanu obavezu, iseljavanjem i razbaštinjenjem domicilnog stanovništva, a naseljavanjem stranog, povlašćuje to interesnim građevinskim lobijima koji planiraju da sa naše imovine iz Crne Gore iznesu više od milijardu eura - kaže Pavlović.

Vlasnici otete imovine u Spičanskom polju traže od Vlade da im vrate zemlju

- Vaše opstrukcije da Skupština Crne Gore donese odluku o povraćaju i obeštećenju grubo nas deskriminišu i razbaštinjavaju, a CG svode na „Besudnu zemljuˮ. Time prekidate proces pridruživanja Evropskoj uniji, o čemu su se već izjasnili predsjednik CG Jakov Milatović i delegacija EU u Crnoj Gori - poručio je on predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:32