Marko Kovačević položio vijenac na spomenik Draganu Kovačeviću / - N.B.
09/05/2024 u 11:17 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kovačević: Opredijeljeni smo za vrijednosti koje obuhvataju borbu protiv nacizma

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je sa saradnicima položio vijenac na spomenik Draganu Kovačeviću u dvorištu JU "Dragan Kovačević".

Kovačević je ovom prilikom istakao da su kao lokalna samouprava opredeljeni za vrijednosti koje obuhvataju borbu protiv nacizma.

- Željeli smo da pošaljemo poruku da su ljudi poput Dragana Kovačevića obezbijedili bolju budućnost i za ovu djecu koja danas idu u ovaj vrtić, a sve u ovom jednom smutnom vremenu u kom vidimo da su na snazi pokušaji relativizacije nacističkih zločina i holokausta kroz donošenje raznih rezolucija o građanskom ratu u Bosni i Hercegovini itd. Zato sa ovog mjesta na današnji dan moramo poručiti da to nikada ne može biti isto i da nikada ono što je muka naroda na ovim prostorima ne može da bude izjednačena sa onim što je uradila nacistička Njemačka u periodu Drugog svjetskog rata - kazao je Kovačević u podsjetio da je Dragan Kovačević bio jedan od najmlađih boraca protiv nacista u ovom ratu.

Kovačević je istakao da je važno raditi na tome da se nacistički zločini ne revitalizuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:00