/ FOTO ILUSTRACIJA
28/06/2022 u 19:40 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MZ Mrkojevići: Vlada donijela još jednu štetnu odluku po Mrkojeviće

Mještani Mrkojevića i lokalna uprava su rekonstrukciju Regionalnog puta R29 definisali kao prioritetni projekat za budući razvoj, za koji je državnim budžetom bilo opredijeljeno 1,5 miliona eura

Svi napori koje su Savjet mjesne zajednice, mještani, razne organizacije i lokalna samouprava ulagali kada je riječ o razvoju Mjesne zajednice Mrkojevići, Vlada Crne Gore svojim odlukama pokušava da osujeti. Na žalost svih Mrkojevića, to radi uspješno- stoji u saopštenju Mjesne zajednice Mrkojevići

Još jedan u nizu projekata čiju realizaciju Vlada Crne Gora smatra manje bitnom, je rekonstrukcija regionalnog puta R 29 kroz Mrkojeviće, iako je ovaj putni pravac od  krucijalne važnosti za funkcionisanje  mještana i turista koji tranzitiraju kroz našu Mjesnu zajednicu.

Mještani Mrkojevića i lokalna uprava su rekonstrukciju Regionalnog puta R29 definisali kao prioritetni projekat za budući razvoj, za koji je državnim budžetom bilo opredijeljeno 1,5 miliona eura.

Opština Bar je još u decembru 2021. godine opredijelila novac u iznosu od blizu 667.000 eura,  za eksproprijaciju Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Na sve ove činjenice Vlada Crne Gore odgovara tako što gore navedena sredstva za rekonstrukciju puta u Mrkojevićima, preusmjerava na rekonstrukciju regionalnog puta Bioče-Mateševo-Kolašin.

Savjet mjesne zajednice Mrkojevići, kao i svi mještani Mrkojevića, izražavaju razočaranje Odlukom Vlade Crne Gore da prinudno zaustavi razvoj naše mjesne zajednice kada je realizacija ovog prioritetnog projekta u pitanju.

Zbog svega navedenog, Savjet mjesne zajednice Mrkojevići će u narednom periodu zauzeti jasan stav i razmotriti buduće pravce i korake djelovanja, a javnost će biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopštenju, koje potpisuje Senad Arabelović, predsjednik Savjeta MZ Mrkojevići.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:06