/ - FOTO: NVU PUTEVIMA PREDAKA
23/09/2023 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novih 120 sadnica za još zeleniju park šumu Trebjesa

Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su volontersku akciju pošumljavanja park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe. Kroz dugogodišnju saradnju kompanije i udruženja, u okviru park šume Trebjesa, ukupno je zasađeno preko 1.600 sadnica.

Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“ istakla je da je omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju stanovnika Nikšića iz godine u godinu sve zelenije čime pokazuju predanost očuvanju biodiverziteta kao i da briga o prirodi nije individualna odgovornost, već zajednička misija za buduće generacije.

Od 2000. godine park šuma Trebjesa stavljena pod zaštitu kao Posebni prirodni predio, a na njenom prostoru utvrđeno je postojanje 15 endemičnih vrsta Balkanskog poluostrva.

Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“ Trebjesa ima posebnu vrijednost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama pažnju usmjeravaju na očuvanje zelenih površina, pošumljavanje ali i uklanjanju manjih nelegalnih deponija otpada u podnožju Trebjese. 

- Ovu priliku koristimo da zamolimo korisnike staza da poštuju prirodu, ekološki se dodatno osvijeste i da otpad ne bacaju na zelene površine već na mjestima predviđenim za to - poručila je Petrović Njegoš.

Današnju akciju podržali su i Fondacija Petrović Njegoš, Turistička organizacija Nikšić i Tehnopolis.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:21