/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
17/09/2023 u 15:09 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvoren vodovod u Gornjem Grahovskom Polju

Mještani su ovom prilikom izrazili svima veliku zahvalnost, jer se ovaj dio Grahova u dosadašnjem periodu jedino snabdijevao iz bistjerni

Danas je svečano otvoren i pušten u rad novi vodovod u Gornjem Grahovskom Polju čiji je investitor Opština Nikšić, izvođač D.0.0.Vodovod i kanalizacija Nikšić dok je nadzor za realizaviju radova vršila Agencija za planiranje i projektovanje Opštine Nikšić. Ukupna vrijednost radova na vodovodu iznosila je 242 000 eura. 

Vodovod su svečano pustili u rad predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, podpredsjednik Skupštine opštine Nikšić (SO) Nemanja Vuković sa saradnicima, šef kabineta predsjednika Marko Perućica, direktor nikšićkog vodovoda Željko Cicmil sa saradnicima, predsjednik mjesne zajednice (MZ) Grahovo Aćim Dabović i mještani sela. 

Dabović se svima zahvalio na valorizaciji projekta snabdijevanja vodovoda Gornjeg Grahova što smatra ogromnim pomakom za opstanak mještana koji su uzorni domaćini i poljoprivrednici. On je podsjetio da Grahovo ima veliki potencijal kako za razvoj poljoprivrede tako i turizma samim tim što njegova površina obuhvata 26 000 hektara. 

Cicmil je istakao da vodovod obuhvata 7,5 kilometara mreže i da je nastavak Grahovskog vodovoda. 

-Prvi objekat je smješten pored magistralnog cjevovoda koji ima 10 kubika i dvije pumpe čija je snaga 10 kilovata. Kroz cjevovod se voda distribuira u gornji objekat koji ima 20 kubika a gravitacijom se snabdijeva 30 korisnika – kazao je Cicmil. 

Kovačević je ovom prilikom istakao da su ponosni na projekat kojim su olakšali život domaćinstvima u Grahovu. 

-Grahovo jeste poljoprivredni i turistički biser naše opštine i kao Opština Nikšić računamo na njegove potencijale i u promociji turističke ponude našeg grada veoma vodimo računa šta su njegovi potencijali i prezentujemo to i u Crnoj Gori i šire. Gledaćemo da određeni infrastrukturni projekti upravo završe u ovoj mjesnoj zajednici – kazao je Kovačević i dodao da se očekuje i rekonstrukcija hotela u Grahovu. 

Mještani su ovom prilikom izrazili svima veliku zahvalnost, jer se ovaj dio Grahova u dosadašnjem periodu jedino snabdijevao iz bistjerni koje posebno tokom ljetnjeg perioda nisu obezbjeđivale dovoljnu količinu vode za njihova imanja i farme.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:32