/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
06/06/2023 u 15:29 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Otvoren radnički restoran u Željezari, Abazović: Ovo je najljepša priča u Crnoj Gori

Abazović je istakao da je najljepša priča Crne Gore nikšićka Željezara

Na otvaranju su prisustvovali premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, prvi strani investitor njemačke firme D.O.O. "Business network" koju zastupa izvršni direktor Tomas Hierl, radnici Željezare ispred kojih je govorio predstavnik radnika Ivan Vujović i brojne druge zvanice iz lokalne uprave i šire.

Na samom početku Vujović je poželio dobrodošlicu prvom investitoru EPCG-Željezare Nikšić i svim zvanicama i kazao da od investitora traže da pozove svoje prijatelje i sunarodnike da ulažu u nikšićku fabriku i državu. 

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

On je ovom prilikom podsjetio na njihovu mišemjesečnu borbu za svoja radna mjesta koju bez pomoći Marka Kovačevića, Milutina Đukanovića, Dritana Abazovića Đorđija Manojlovića ne bi uspjeli, kao i bez brojnih drugih prijatelja koji su doprinijeli da se radnici vrate na svoja radna mjesta i dobiju stalna rješenja.

U ime radnika, uručio je poklon premijeru. 

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Abazović je istakao da je najljepša priča Crne Gore nikšićka Željezara i da Hierl nije jedini investitor koji će stići u Željazaru Nikšić, jer su njihove ambicije ogromne i da će Željezara biti spektakularna regionska priča ako se ostvari u naredne dvije godine polovina planova koje imaju. 

Ivestitor Hierl se zahvalio na dobrodošlici i kazao je da su došli kako bi započeli proizvodnju čeličnih užadi. On je istakao i da planiraju da u naredne 2-3 godine zaposle 100 do 200 ljudi u proizvodnji koja se očekuje na jesen.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:31