Цетиње се стиди Вука (архива) / - БУДО СИМОНОВИЋ
02/09/2021 u 20:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник ОБ Цетиње: Тензије и запаљива вербална реторика све присутније

Начелник ОБ Цетиње је поздравио одлуку Савјета да 5. септембра спроведе своју надзорну и посматрачку мисију како би пратила примјену полицијских овлашћења и поштовање људских права

Чланица Савјета за грађанску контролу рада полиције Аида Петровић данас је у име Савјета посјетила Одјељење безбједности  (ОБ) Цетиње и са начелником Далибором Шабаном разговарала о актуелним безбједносним приликама и пријетњама у том граду. 

Начелник ОБ Цетиње је поздравио одлуку Савјета да 5. септембра 2021. године на Цетињу спроведе своју надзорну и посматрачку мисију како би пратила примјену полицијских овлашћења и поштовање људских права.

Разматрана су питања распореда и сигурности чланова Савјета на одређеним локацијама.

Начелник ОБ Цетиње је указао да се проблематика безбједности прати из минута у минут и да су “тензије и „запаљива“ вербална реторика све присутније” али да су полицијски службеници са колегама из других средина спремни да пруже максимум у заштити сигурности свих грађана и  грађанки како не би дошло до било каквих инцидената.

Начелник ОБ Цетиње је навео да је комуникација са свим локалним и државним органима добра. 

У тренутку разговора са представницом Савјета, још увјек није био обавијештен да ли ће Комунална полиција дозволити  стављање заштитне ограде око манастирског комплекса.

Начелнику ОБ Цетиње, Петровић је саопштила захтјев да сви полицијски службеници морају имати видљиве идентификационе ознаке, имена или нумеричко-словне ознаке како би њихова идентификацја била неупитна. Начелник се са тим сагласио. 

Чланица Савјета Аида Петровић је посјетила и Цетињски манастир и тамо разговарала са оцем Пајсијем. 

Свјештеник Пајсије је  негирао присутност било каквог страха по безбједност свјештенства манастира или притиска од било кога. Међутим негодовао је због протеста групе грађанки јер “сматра да су и ако мирни такви протести су непотребни јер смо један народ”. 

Свјештеник Пајсије је имао и примједбу на поступање полиције која, по њему, требала одмах да реагује и групу грађанки као и екипу ТВЦГ избаци из порте манастира.

Свјештеник Пајсије није имао још увјек информацију када ће и да ли ће бити постављена заштитна ограда око манастира а био је мишљења да је то требало и до сада урадити

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:50