/ - фото Општина
11/01/2022 u 17:58 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник општине Бар примио делегацију брода

Раичевић се састао са капетаном овог брода, командантом војног одреда брода, Дарином Ригсом, војним аташеом Амбасаде САД

Предсједник Општине Бар, Душан Раичевић примио је делегацију Америчке ратне морнарице са брода  USNS Carsons City. Брод Америчке ратне морнарице са ознаком Т-ЕПФ-7 упловио је јуче у барску луку гдје ће бити усидрен наредних неколико дана.

Раичевић се састао са  капетаном овог брода Сусан Орсини, командантом војног одреда брода, Darinom Rigsom, војним аташеом Амбасаде САД Аlanom Grzskewiczom, те шефом канцеларије за одбрамбену сарадњу при Амбасади САД Метјуом Хамом. Он је пожелио добродошлицу у Бар њима, свим официрима, војницима и другом особљу са брода које ће боравити у нашем граду.

Предсједник Општине поручио је да је наша држава као чланица НАТО била домаћин многих савезничких бродова који су упловљавали баш у Луку Бар те да њихово присуство чини да се сви осјећамо сигурније и безбједније у Црној Гори. Како многи од њих по први пут бораве у Бару, Раичевић их је упознао са културно-историјским насљеђем, туристичким, привредним и другим потенцијалима Бара. Они су исказали одушевљење барским акваторијумом, луком, природом и укупним утиском који град оставља.

Брод УСНС „Carsons City “ у барској луци ће обавити мање ремонтне и друге интервенције, што ће бити први пут да савезнички бродови користе нашу луку у те сврхе. Такав однос савезника Црне Горе у НАТО само потврђује значај наше државе и углед који она ужива у овом савезу те важност очувања таквих межународних веза и положаја Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:33