СДП, Цетиње, Белведер предизборни скуп / - MIKAEOS4
25/10/2021 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП скупом на Белведеру почео изборну кампању

Налазимо се на Белведеру желећи да искажемо посебно поштовање за настрадале и све учеснике белведерских демонстрациjа, као и грађанке и грађане Цетиња и Црне Горе коjи су 5. септембра бранили име и образ наше државе, навео jе Ђурашковић

Савез СДП и грађани – Свим срцем за Цетиње одржао jе први промотивни скуп на Белведеру, са коjега jе поручено да jе вриjеме за преокрет у управљању градом и другачиjу власт коjа ће обезбиjедити његов опоравак, кроз окупљање свих оних коjи воле Цетиње и желе да раде на његовом развоjу.

Скупом на Белведеру, коjи историjски али и актуелно jесте симбол одбране црногорског националног и државног достоjанства, започета jе изборна кампања листе СДП и грађани – Свим срцем за Цетиње.

image

СДП, Цетиње, Белведер предизборни скуп

- MIKAEOS4

Никола Ђурашковић, потпредсjедник СДП-а и шеф Клуба одборника цетињског СДП-а, нагласио jе да СДП на локалним изборима представља нови концепт политичког дjеловања, базиран на великоj грађанскоj енергиjи окупљеноj протеклих мjесеци коjа ће на предстоjећим изборима бити обjедињена на широкоj партиjско-грађанскоj листи.

“Налазимо се на Белведеру желећи да искажемо посебно поштовање за настрадале и све учеснике белведерских демонстрациjа, као и  грађанке и грађане Цетиња и Црне Горе коjи су 5. септембра бранили име и образ наше државе. Како 1936. тако се овог септембра и данас бранило и брани име и част Црне Горе”, навео jе Ђурашковић.

Он jе у свом говору навео да jе град задужен готово 40 милиона еура, а да грађани Цетиња у континуитету напуштаjу град, да jе на Цетињу све мање породица, новорођенчади и ђака првака, уз готово 7000 становника мање него ‘91.  године. “Jасно jе да Цетиње полако умире захваљуjући лошем управљању у интересу поjединаца, а не свих његових грађана. Последњи jе тренутак за преокрет. Последњи jе тренутак да грађанско Цетиње гласно каже да неће ниjемо посматрати потпуно урушавање Града Хероjа.

image

СДП, Цетиње, Белведер предизборни скуп

- MIKAEOS4

„Због тога ће избор 5. децембра бити лакши него било када раниjе. Цетиње ће гласати за СДП и грађане и дати подршку новоj, снажно црногорскоj, градскоj управи коjа ће сваког дана и сваког тренутка, свим срцем, радити за Град Хероjа“, закључио jе Ђурашковић.

 Адвокат Видо Ђаконовић jе обраћаjући се присутнима нагласио да неће остати само пасивни посматрач свих негативних поjава, коjе сваког дана попримаjу невjероватне размjере, коjе мораjу бити прошлост свима коjима су Цетиње и Црна Гора у срцу.

image

СДП, Цетиње, Белведер предизборни скуп

- MIKAEOS4

„Не може и не смиjе оваj град да живи само 6. jануара, 21. маjа или од протеста до протеста, кад нас се неким чудом сви сjете.Живот се мора вратити у град, током циjеле године“, навео jе Ђаконовић.

Он jе додао да jедини прави пут коjим морамо ићи, jе заправо вjера у знање, вjера у искреност и поштење, вjера у Цетиње свих нас, у стручан и предан рад коjи ће се огледати у потпуно новом приступу вођења локалне управе.Приступу коjи ће почивати на реалним проjектима, иза чиjе реализациjе ће стати људи своjим именом и презименом.

 „За стварање услова за ништа друго него за пристоjан зивот лишен оптерећења зависности од било коjе власти“, рекао jе Ђаконовић.

Скупу се обратила и туризмолог Нина Милошевић, коjа jе истакла да иако броjевима мали, Цетињанке и Цетињани су циjелом региону и свиjету показали колико jе велико наше срце и колико смо спремни да жртвуjемо за наш град, jер желимо да будемо своjи на своме.

„Зато jе битно да зарад будућности насе ђеце и овог града заjедничким снагама петог децембра свим срцем заокружимо побjедничку листу СДП и грађана“, истакла jе Милошевић.

Петар Jовановић, тренер Кошаркашког клуба Ловћен рекао jе да жели да пошаље поруку као Цетињанин, као Црногорац, либерал, али и као отац и син - да ми већих светиња од Цетиња и Црне Горе немамо. „Тим светињама смо се заклели оног тренутка кад смо прве кораке направили на цетинским улицама, први пут угледали Ловћен, Манастир и Орлов Крш. То jе оно што ме и мотивисало да се придружим храброj скупини грађана коjа ће се свим срцем борити да Цетиње буде успjешно на свим пољима, и економском и спортском и културном и образовном“, рекао jе Jовановић.

Предсjедник СДП Рашко Коњевић jе рекао да jе Белведер данас, jеднако као и дворски трг деведесетих, jеднако као славни антифашизам и град хероj, jеднако као вjековна борба овог крша за слободу показали су да jе Цетиње наjснажниjа и несаломива тачка Црне Горе.

“Стиjена, о коjу су се вазда ломили сви антицрногорски и осваjачки таласи. Jедном риjечjу - Цетињу jе вазда бастало да брани право, част и слободу Црне Горе”, навео jе Коњевић.

Цетиње и Црну Гору они не смиjу бити прћиjа ниjедне партиjе или поjединца, већ мораjу бити jеднако удобан дом за све своjе грађане.

Он jе нагласио да Цетиње и Црну Гору не могу одбранити само партиjе, већ и сви грађани коjи оваj град и ову земљу воле свим своjим бићем, а СДП своjим приступом и на овим цетињским изборима показуjе да жели да гради такву Црну Гору.

„Црногорска државотворна идеjа мора бити освjежена новим концептима, новим људима, отвореношћу и лишена било чиjих монопола и лоших пракси из претходног периода. На Цетињу, у партнерству са слободним грађанима и слободном jавношћу, желимо да створимо управо такву синергиjу – да квалитет, програм и визиjа буду на првом мjесту“, закључио jе предсjедник СДП.

На скупу jе прочитана Грађанска платформа – Свим срцем за Цетиње, коjу jе већ подржао велики броj грађана, а у наредним данима, као кровни политичко-врjедносни документ, ће бити понуђена свим грађанима и цетињскоj jавности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:23