Правници са транспарентима / - фото: Милован Нововић
16/06/2022 u 12:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смоловић: Општина Бијело Поље спремна да помогне студентима Правног факултета

Ако будући академски грађани, полазници ових "факултета" не могу једну простопроширену реченицу исписати на транспаренту без катастрофалне граматичке грешке, онда се поставља питање какви су ово студенти, казао је Митровић

Предсједник Општине Петар Смоловић исказао је подршку студентима Правног факултета у Бијелом Пољу у борби за останак овог студијског програма у нашем граду.

- Као и прије неколико мјесеци када сам разговарао са студентима Правног факултета у Бијелом Пољу тако и данас подржавам захтјеве студента и изражавам спремност у име Општине да обезбиједимо буџетска средства за финансирање дијела трошкова за превоз професора и зграде факултета - поручио је Смоловић.

У Бијелом Пољу су прекјуче испред Правног факлутета у Бијелом Пољу протестовали студенти тог факултета те многи свршени средњошколци који су планирали да наставе школовање управо у тој образовној установи, због најаве затварања факултета у Бијелом Пољу.

- Гашење факултета није пораз само образовне установе већ цијеле државе -  поручено је са протеста.

На протесту су изнесени захтјеви да Министарство просвјете и Влада Црне Горе омогуће расписивање конкурса за упис за наредну школску годину у Бијелом Пољу, по лиценци и акредитованом програму. Уколико се не испуни тај захтјев студенти су најавили да ће радикализовати процес, изражавајући наду да до тога неће доћи.

На протесту десетак судената испред зграде експозитуре Економског и Правног факултета у Бијелом Пољу, академци овог истуреног одељења су показали да је образовни систем и Црној Гори урушен много више него што можемо и замислити - каже еколошки и НВО активиста Милорад Митровић.

- Ако будући академски грађани, полазници ових "факултета" не могу једну простопроширену реченицу исписати на транспаренту без катастрофалне граматичке грешке, онда се поставља питање какви су ово студенти, професори који их уче и какав је квалитет наставе коју похађају ови студенти. Ово показује да је ниво овог образовања раван, или још лошији од  оног у Тутину, Лепосавићу, Зубином потоку или Аљиновићима код Нове Вароши. Да ли треба затворити одељење Правног факултета у Бијелом Пољу или наставити са фабриковањем нових стручњака правних наука у овом одељењу и под оваквим условима, остављамо на расуђивање. За разлику од других ми немамо дилему да је ово само један у низу начина за фабриковање нових, подобних кадрова - кажу у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:33