Са састанка представника Општине и ЦЕДИС-а / - М.М.
25/05/2021 u 15:28 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трампа некретнина у Котору: Цедис се „сели“ у Индустријску зону

Oвом размјеном Општина ће постати власник атрактивне локације на Табачини док ће подгоричкој компанији заузврат уступити своје земљиште са објектима у Индустријској зони.

На састанку предсједника Општине Котор Владимира Јокића и извршног директора Црногорског електропреносног система (ЦЕДИС) Владимира Чађеновића, постигнут је договор да Цедис након љетње сезоне своје просторије са Табачине пресели у Индустријску зону, а оне које тренутно користе препусте Општини, потврђено је порталу Дана из Јокићевог кабинета.

Саопштено је и да су саговорници током састанка, одржаног минуле седмице у Општини Котор, разговарали  и о кључним елементима за снабдијевање електричном енергијом.

Одлуку о размјени непокретности  између Општине Котор и Цедис-а доо Подгорица, которска Скупштина општине (СО) усвојила је 30. Јуна 2020. године у периоду док је власт у Котору вршила коалиција предвођена ДПС-ом, који је међутим након избора 30. Августа прешао у опозиционе редове.

Уговор о размјени непокретности  између Општине и Цедис-а парафирали су 17. Јула 2020. Године тадашњи градоачелник Жељко Апрцовић (ДПС) и извршни директор ЦЕДИС-а Зоран Ђукановић.

Иначе овом размјеном Општина ће постати власник атрактивне локације на Табачини  док ће подгоричкој компанији заузврат уступити своје земљиште са објектима у Индустријској  зони.

Процијењена вриједност општинске имовине је 2.696.610 еура, а Цедис-ове 2.250.055 еура, па је предвиђено да ова фирма, након потписивања уговора о размјени, уплати разлику у износу од 446.555 еура на жиро-рачун Општине Котор.

Размјеном непокретности Општина ће у своје власништво добити локацију у непосредној близини Старог града, тачније код Сјеверних градских врата, површине 7.000 квадратних метара, која ће бити валоризована у складу са Просторним урбанистичким планом Котора (ПУП).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:24