/ -FOTO: PICASSA
02/02/2023 u 06:48 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Pljevljima radi samo pet poštara, a posla "preko glave"

U gradskoj pošti nije čak došlo ni do promjene upravnika za kojeg su se vezivale i brojne političke zloupotrebe u vrijeme DPS-a

U gradskoj zoni u Pljevljima radi svega pet poštara, dok dostavu pošte na seoskom području vrše dva poštara.

U Mreži nevladinih organizacija sjevera tvrde da se i na ovom primjeru pokazuje da 2020. godine nije došlo do suštinskih promjena u Crnoj Gori i da se nastavlja sa praksom koja je važila u vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista.

– Nastavlja se sa gušenjem malih sredina, kao što su Pljevlja. Primjer da pet poštara dostavaljaju poštu na području grada, najbolje svjedoči o staroj praksi da se štedi u Pljevljima, kao i u drugim manjim sredinama, na otvaranju novih radnih mjesta, ali da se tako sigurno ne postupa u Podgorici – navodi se u saopštenju ove organizacije i ističe da su najbolji oni direktori ili upravnici koji mnogo ne traže od svojih pretpostavljenih u Podgorici.

U gradskoj pošti nije čak došlo ni do promjene upravnika za kojeg su se vezivale i brojne političke zloupotrebe u vrijeme DPS-a.

– Upravnica koja je nedjeljom, na dan izbora, otvarala Poštu da bi se završili određeni poslovi u korist DPS-a, danas je na istom mjestu i sigurno ne vodi računa da li se pošta uredno dostavlja korisnicima i da li pet poštara fizički mogu da postignu da poštu dostave na vrijeme – navode u saopštenju i pojašnjavaju da građani nerijetko okrivljuju poštare za neredovno dostavljanje pošte, ali da je krivica na nekom drugom mjestu.

– Poštarski rejoni su kao vojvodstva i sasvim je sigurno da ljudi koji rade za 530 ili 550 eura, ne mogu na vrijeme da dostave poštu. Nova uprava u Podgorici ne samo da nije ništa uradila da sa upravljačkih mjesta smijeni one koji su vršili politički pritisak na zaposlene, već nije ništa uradila da otvori nova radna mjesta ili da poveća plate zaposlenim. Međutim, plate su zato povećane u Upravi pošte – navode iz Mreže nevladinih organizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:55