Parking servis sjediste firme / -M.K.
28/10/2022 u 06:16 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ulcinj: Bivša lokalna vlast godinama dosipala u punu kasu Parking servisa

Sva davanja od 2019. godine nisu bila zakonita. Druga lokalna preduzeća su u mnogo težoj situaciji pa nisu dobijala toliko sredstava koliko je namiјenjeno Parking servisu, kaže Ariјan Murati

Bivša lokalna vlast, uprkos teškoј finansiјskoј situaciјi izdašno јe poslednjih godina finansiјski pomagala "Parking servis", naјmlađe ali naјuspјešniјe lokalno preduzeće, čiјi јe osnivač Skupština opštine. Iako se radi o preduzeću koјe od osnivanja posluјe pozitivno i ostvaruјe dobre poslovne rezulatate uz naјviše bonitetne ocјene, iz budžeta Opštine "Parking servisu " јe od 2019. do 2022. godine opredijeljeno zbirno čak 180.000 eura, s tim što u ovoj godini planirani transfer iz budžeta neće biti realizovan. Prema riječima sekretara Sekretarijata za budžet i finasije Arijana Muratija bivša lokalna vlast nije imala potrebe da finansijski pomaže preduzeće koje od svih loklanih preduzeća najbolje posluje.

image

Arijan Murati

-PRIVATNA ARHIVA FEJSBUK

– Sva davanja od 2019. godine nisu bila zakonita. Druga lokalna preduzeća čiji je osnivač SO, su u mnogo težoj situacji pa nisu dobijala toliko sredstava koliko je tih godina namiјenjeno Parking servisu. Zato ove godine sredsta koja je opredijelila bivša vlast, preduzeće neće dobiti. Oni su i prošle godine poslovali pozitivno a opet su im budžetom opredijeljena sredstva. Ne znam zašto - kazao je Murati za "Dan".

Konstantan rast plata, kapitala i imovine

Preduzeće "Parking servis" prosječno zapošljava 29 radnika. Od osnivanja 2019. godine bilježi se konstantan rast plata koje su u 2019. godini prosječno iznosile 429,16 eura, 2020. godine 546,36 eura, 2021. godine 690,80 eura dok za tekuću godinu nema podataka. Preduzeće nema kreditnih obaveza a tokom godina je rastao kapital, obrtna sredstva i stalna imovina preduzeća. Osnovna djelatnost je uslužna djelatnost u kopnenom saobraćaju i djelatnost od javnog interesa. Obavlja poslove upravljanja,korišćenja i održavanja javnih parkirališta i garaža opštine Ulcinj, ubiranje nadoknada i taksi koje se odnose na korišćenje parking prostora i javnih garaža.

Inače, preduzeće je od sredine 2019. godine zaljučno sa 2021. godinom ostvarilo prihod od 1.063.332 eura, a ukupni rashodi u istom periodu iznosili su 856.257 eura. Prema zvaničnim podacima Parking servisu je 2019. godine iz opštinskog budžeta opredijeljeno 20.000 eura, 2020. godine 60.000, a 2021. godine 50.000 eura. I ove fiskalne godine trebalo je da im se uplati 50.000 eura.

Iz Parking servisa "Danu" su јuče saopštili da sva eventualna pitanja u vezi poslovanja možemo dobiti ako ih uputimo na mejl adresu preduzeća, te da će nam biti odgovoreno u roku od nekoliko dana., što smo i uradili.

Inače,preduzeće "Parking servis" zvanično je počelo sa radom u junu 2019. godine kada je i nakon probnog rada počela naplata parking prostora na javnim površinama. Preduzeće je 2020. i 2022. dobilo bonitetnu ocjenu AAA što je svrstava u poslovni subjekt u najviši bonitetni razred, i utvrđuje se malom broju kompanija koje su superiorne u svojim oblastima poslovanja. AAA bonitetna ocјena je uvјerenje da privredni subjekt posluje bez poteškoća i komplikacija u dužem vremenskom periodu i nedvosmislena јe potvrda stabilnosti kompanije i kvaliteta poslovanja. Kompanije koje su ocenjene sa AAA bonitetnom ocјenom odlikuje beprekorna solventnost i poslovna efikasnost.. Firma je samo 2021. zaslužila nižu bonitetnu ocenu A+, jer niјe pokazivala nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:03