/ UNSPLASH, ILUSTRACIIJA
19/09/2022 u 12:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Albanija: Novi hakerski napad, objavljeni podaci o bivšem direktoru policije

Sredinom jula ove godine dgodio se sajber napad koji je blokirao sve zvanične državne veb stranice i platformu onlajn servisa e-Albanije

Albanski Juronjuz objavio je da je u toj zemlji došlo do novog hakerskog napada, u okviru kojeg su na sajtu "Domovinska pravda" objavljeni podaci o bivšem direktoru Državne policije Albanije Gladisu Nanou. K

Kako se navodi, u podacima su svi njegovi ulasci i izlazi zabiljeleženi u sistemu TIMS kao i njegove fotografije tokom godina, lični podaci, pasoši, kao i licence, prenosi Kosovo onlajn.

Isto tako, objavljeni su i matični brojevi desetina lica, od kojih su, kako se dodaje, iz dosadašnje provjere, neki od njih zaposleni u Generalnoj upravi policije.

Sredinom jula ove godine dgodio se sajber napad koji je blokirao sve zvanične državne veb stranice i platformu onlajn servisa e-Albanije.

U međuvremenu, 14. septembra napadnut je sistem TIMS koji nije radio na svim graničnim prelazima zemlje.

Ove dvije akcije, budući da su sprovedene sa istom tipologijom i da je sajber napad došao iz istog izvora, istražuje se u Tužilaštvu pri Prvostepenom sudu u Tirani.

Za ove sajber napade vlada je optužila Iran, zbog čega je doneta odluka da se prekinu diplomatski odnosi sa ovom zemljom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:06