/ SCREENSHOT RTS
14/12/2022 u 17:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić sa Eskobarom: Primjena sporazuma doprinijela bi stabilizaciji situacije na Kosovu

Prema njenim riječima, ono što je ključno za nastavak dijaloga i rad na potencijalnim budućim dogovorima, jeste implementacija već potpisanih sporazuma i njihova primjena na terenu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom i tom prilikom istakla potpunu spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Prema njenim riječima, ono što je ključno za nastavak dijaloga i rad na potencijalnim budućim dogovorima, jeste implementacija već potpisanih sporazuma i njihova primjena na terenu.

"Brnabić je rekla da u prvom redu misli na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se približimo desetogodišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, a da ona još nije formirana", saopštila je Vlada Srbije.

Kako je Brnabić istakla, hapšenje pripadnika srpske nacionalnosti bez ikakvih dokaza ili optužbi, predstavlja kršenje svih civilizacijskih normi, osnovnih postulata vladavine prava i, u krajnjoj liniji, još jedno u nizu kršenja potpisanih sporazuma čiji je garant europske unije.

Predsjednica Vlade takođe je podvukla trajnu opredeljenost Srbije za mir i stabilnost u čitavom regionu, i ponovila da bi implementacija i poštovanje već postignutih sporazuma u mnogome doprinjelo brzoj stabilizaciji situacije na Kosovu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:47