Milorad Dodik / - (INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL)
03/04/2024 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Naš glavni grad je Beograd, nikakvo Sarajevo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska u svakom pogledu okrenuta ka Srbiji i da joj je glavni grad Beograd.

- Naš glavni grad je Beograd, nikakvo Sarajevo. A drugi glavni grad je Banjaluka. Da se ne bavim ovim poslom nikada ne bih otišao u Sarajevo - rekao je Dodik, obraćajući se novinarima povodom otvaranja Međunarodnog sajma privrede u Banjaluci, prenosi N1.rs.

Dodik je ponovo govorio o „mirnom odlasku“ Republike Srpske iz BiH, navodeći kako je BiH problem opstanka Srba na tim prostorima.

- Čekaćemo. Koliko god bude trebalo, mi ćemo čekati. Na kraju puta mi ćemo izaći iz Bosne i Hercegovine. Ne želimo da budemo u njoj, ona je problem našeg opstanka ovde - kazao je on.

Prema njegovim riječima, da nije Bosne i Hercegovine, RS bi bila mnogo bolja i razvijenija i „lider u pridruživanju EU“.

Dodao je da EU želi da centralizuje BiH kroz evropski put i da se to neće desiti. Optužio je visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokušava da „zagorča život“ Republici Srpskoj.

- Nelegalni Šmit, podmukli Šmit. Uporno pokušava da nam zagorča život. Muslimani u Sarajevu uvjek žele da budu dio tog scenarija nametanja stranaca - kazao je Dodik.

Ponovio je da su vlasti RS dale rok od sedam dana da se povuku sve odluke koje je nametnuo Šmit, a de će, ako se to ne desi, predstavnici RS u parlamentu BiH pokrenuti inicijativu za poništenje odluka visokog predstavnika.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:07