Административни прелаз / - Гугл
22/12/2022 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Euleks povećao prisustvo svojih snaga na sjeveru Kosova

Putevi na sjeveru Kosova, blokirani su već 13 dana, nakon što su lokalni Srbi uspostavili barikade zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića

Misija Euleksa saopštila je da je povećala prisustvo svojih snaga na sjeveru Kosova, jer smatra da je situacija u tom području nestabilna.

„Pažljivo pratimo bezbjednosnu situaciju u sjevernom djelu Kosova kroz naše pojačano prisustvo na terenu. Pripadnici naše Specijalne jedinice policije iz Poljske i Evropske žandarmerijske jedinice iz te zemlje obavljaju nadzorne patrole, uključujući pješačke patrole u ​​Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu“, navodi se u saopštenju.

Putevi na sjeveru Kosova, kao i ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, blokirani su već 13 dana, nakon što su lokalni Srbi uspostavili barikade zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Podsjetimo, Euleks je u utorak saopštio da je tokom patrola na sjeveru Kosova uznemiren „prisustvom naoružanih ljudi, često maskiranih pojedinaca i grupa“. Takođe su ocijenili da je bezbjednosna situacija na sjeveru Kosova uznemiravajuća i napeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 23:54