Vojska Srbije / - Arhiva
08/03/2024 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski policajac koji se odazvao u Vojsku Srbije nakon suspenzije vraćen na posao

Policija Vukovarsko-sremske županije potvrdila je medijima da je mladi policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju vraćen na posao krajem prošle godine.

Policija je, ne otkrivajući identitet policijskog službenika, potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. decembra 2023. pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna koja se primjenjuje tri mjeseca, a nakon toga je i vraćen u službu.

Riječ je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih stanica na području te policijske uprave, koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On se, navodi Index.hr, na taj posao odazvao, ali to nije prijavio svojim rukovodiocima.

Slučaj je u ubrzo završio u medijima pa je mladi policajac suspendovan, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, pa je, kako je saopšteno, tako dovedena u pitanje njegova "dostojnost za obavljanje policijske službe".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:04