/ - FOTO: UNSPLASH - KRISTIJAN ARSOV AARSOPH, ZAGREB
03/02/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Incident u Zagrebu: Potukli se demonstranti i grupa vjernika

Demonstranti su po podu razbacali krvavu odjeću među kojom su ležal,i pa su se molitelji pobunili što im policija ne osigurava prostor za klečanje

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održala se 15. javna molitva verskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina", prenosi N1.rs.

Prva subota u mjesecu tradicionalno više ne okuplja samo njih već i demonstrante koji su se ovoga puta s transparentima pojavili ranije nego molitelji  i zauzeli dio na kojem oni inače kleče. Nosili su transparente kao što su “Homofobija nije religija” i “Moje tijelo moj izbor”.

Na mjjesto gdje muškarci mole, među ostalim za žensko čedno odjevanje i protiv abortusa stigla je i policija. Demonstranti su po podu razbacali krvavu odjeću među kojom su ležal,i pa su se molitelji pobunili što im policija ne osigurava prostor za klečanje.

Nakon što je molitva završila, na Trgu je došlo do naguravanja i tuče molitelja i demonstranata. Intervenisala je i hitna pomoć zbog muškarca kome je pozlilo, piše Index, prenosi N1 Zagreb.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:17