/ - Printscreen
28/09/2023 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbori u Srbiji 17. decembra

Donijeta odluka

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavijestila je saradnike i ministre na današnjoj sjednici Vlade Srbije da će se izbori održati 17. decembra.

Da će se izbori održati 17. decembra najprije je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na RTS, da bi potom isto to rekla i premijerka na sjednici Vlade Srbije.

Talas ostavki gradonačelnika i predsjednika opština uslijedio je nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sinoć gostujući na RTS rekao da će od 17. decembra biti „neki lokalni izbori„.

„Dobio sam pismo, evo zvanično. Morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Privhatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. decembra već, mogu da budu 17. decembra“, rekao je Vučić.

On je rekao da je 24. decembra katolički Badnji dan, te da ne mogu da budu održani tada.

„Mogu da budu 17. decembra. Ako žele mogu da budu i 23. decembra. Neka kažu kada žele. Biće zajedno parlamentarni, beogradski, pokrajinski i u još nekim opštinama. Mi znamo da su oni favoriti za izbore u Srbiji“, dodao je Vučić.

Podsjetimo, predsjednik Srbije najavio je u obraćanju novinarima 22. septembra u Njujorku da će odmah po povratku u Srbiju početi da piše odgovor na zahtjev koji su podnijeli predstavnici opozicije koji organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, a u kojem traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 14:20