Počelo okupljanje za paradu ponosa / - DNEVNI AVAZ
24/06/2023 u 16:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva

Povorka ponosa održava se danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Slogan ovogodišnje parade koja treba da počne u 18 časova, je "Ponosno zajedno". Kako pišu mediji, veliki broj pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo raspoređen je na brojnim lokacijama u centru grada.

– Ovaj slogan ima višestruko značenje. Biti saveznik ili saveznica, treba i mora odražavati ponos. Kao što ga snažno nose LGBTIQ+ osobe, kojima se svakodnevno spočitava i problematizira njegovo isticanje, te se želi zamijeniti stidom, ponos mora biti centralni segment borbe. Jer ne smijemo dopustiti da iko mora osjećati stid zbog onoga što jeste – naveli su iz Bh. povorke ponosa, prenosi Avaz.ba.

Kako javljaju mediji, spremni su i transparenti na kojima piše: "Ljubav nije haram", "Mržnja nije porodična vrijednost".

Organizatori su istakli da je sve spremno za novu povorku, a okupljanje onih koji će učestvovati je od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, piše Klix.ba.

Šetnja pripadnika LGBT zajednice, aktivista i građana će krenuti u 18 sati ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta - Obala Kulina bana - Kulovića te završava ispred Narodnog pozorišta na Trgu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:11