/ - FOTO YOUTUBE SKRINšOT
08/05/2023 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Kosovo je ojačalo mostove sa zemljama Zapadnog Balkana

Međunarodne organizacije su potvrdile naš značajan napredak u oblastima demokratije i vladavine prava, naveo je on

Pemijera Kosova Aljbin Kurti je na današnjem 20. Bečkom ekonomskom forumu u Prištini kazao da je Kosovo ojačalo mostove sa susjednim zemljama Zapadnog Balkana, dodajući da su mnoge međunarodne organizacije potvrdile napredak u demokratiji i vladavini prava, prenosi Reporteri.

- Međunarodne organizacije su potvrdile naš značajan napredak u oblastima demokratije i vladavine prava. Takođe smo ojačali naše mostove sa susjedima na Zapadnom Balkanu. Mislim da je ovaj napor najbolje predstavljen ne brojevima, već bezbrojnim sastancima. Imao sam zadovoljstvo da budem dio sastanak gdje jedni sa drugima dijelimo izazove, pobjede i vizije, kada pominjem dostignuća iz prošlosti, još više sam oduševljen onim budućim- poručio je Kurti.

Kurti je dodao da će nedavni sporazum sa MMF-om koristiti za razvoj obnovljive energije, prenosi Kosovoonline.

- Najnoviji sporazum sa MMF-om daje nam početnih 80 miliona eura za izgradnju obnovljivih i solarnih kondenzatora sa mogućnošću dobijanja daljih 80 miliona eura, a u našoj energetskoj strategiji 2022-2031. predviđamo za manje od 10 godina više od 1.300 megabita proizvedenih od obnovljivih izvora energije. Takođe stvaramo prve suvjerene fondove naše zemlje- zaključio je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 08:12