Milanović / - (EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI)
08/11/2023 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović nakon vijesti o masovnom trovanju u Hrvatskoj: Zaribali su, platiće cijenu

Niko neće piti to piće, poručio je on

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da niko neće piti piće nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo pomoć ljekara, a da će proizvođač platiti odgovarajuću cijenu i trebaće mu "vremena za povratak na tržište".

- Zaribali su. Znam, to zvuči jako blago onome ko je nastradao od toga, ali to je ozbiljna greška i biće plaćena, rekao je Milanović govoreći o slučajevima povreda nakon konzumacije gaziranih napitaka "romerkel" i "koka-kola", nakon čega je kompanija proizvođač, prema nalogu Inspektorata Hrvatske, s tržišta povukla ograničene serije tih pića, prenosi Blic.rs.

Na pitanje novinara da li je trebalo da institucije ranije obavijeste javnost, nakon što su dobile saznanja o prvom slučaju u Rijeci, Milanović je rekao da smatra da bi takva informacija trebalo odmah da bude podijeljena s onima koji treba da uzbune javnost, javili su hrvatski mediji.

- Ustvari, mi ne znamo ima li u opticaju i cirkulaciji još takvih otrovnih proizvoda. To je opasno po život, rekao je Milanović.

"Koka-kola" je objavila koja pića povlači iz prodavnica u Hrvatskoj nakon što su potvrđeni slučajevi trovanja u Hrvatskoj.

- Slijedom nedavnih događanja, preduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje. Privremeno povlačimo jednu seriju ‘koka-kola oridžinal tejst‘ 500 mililitara u plastičnoj ambalaži s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda ‘koka-kola oridžinal tejst‘, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024, objavila je "Koka-kola".

Iz ovog preduzeća su istakli da, iako interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe su donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije "romerkel emoušn bluberi pomgrenejd" 330 mililitara u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage, a riječ je o serijama proizvedenim 27. maja ove godine (s rokom trajanja do februara 2024. godine) i 22. juna ove godine (s rokom trajanja do marta 2024. godine).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:56