/ FOTO SKRINŠOT YOUTUBE
08/04/2023 u 18:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović o mogućnosti da Plenković naslijedi Stoltenberga: On živi za to da se prepakuje

Poručio je da Hrvatska ne smije biti "talac" premijerovih ambicija

U izjavama za medije u mjestu Pregrada predsjednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na premijera te države Andreja Plenkovića, i to specifično vezano uz navode da je Plenković ozbiljan kandidat za generalnog sekretara NATO-a.

Bitno je da se datum parlamentarnih izbora ne prilagođava interesima i ambicijama premijera Andreja Plenkovića, rekao je u  predsjednik Zoran Milanović na napise o Plenkoviću kao potencijalnom kandidatu za novog generalnog sekretara NATO-a.

- On živi za to, on živi da se negdje preparkuje, to je potpuno jasno - rekao je Milanović o Plenkoviću, naglasivši da je premijer Hrvatske "na odlasku već neko vrijeme".

Poručio je da Hrvatska ne smije biti "talac" premijerovih ambicija.

- Meni je bitno da se izbjegne to da se datum izbora prilagođava potrebama predsjednika vlade i njegovoj ambiciji da se ubaci u neko visoko međunarodno tijelo - upozorio je Milanović, a na pitanje novinara ima li on ambiciju vratiti se u premijersku fotelju, odgovorio je: "idemo biti ozbiljni, ništa od toga".

Aktuelnom šefu NATO-a Jensu Stoltenbergu ističe mandat 30. septembra ove godine i očekuje se da će ime njegovog nasljednika biti poznato do samita NATO-a.

Upitan o stavu prema Plenovićevu izboru u NATO, odgovorio je: "Mene tu niko ništa ne bi pitao, ne znam kako bih se tome mogao suprotstaviti... Kad bih mogao, ne bih se suprotstavio".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:28