/ ZORAN MILANOVIĆ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE JUTARNJI LIST
29/08/2022 u 13:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Optužnicama protiv naših pilota Vučić ugrožava savezništvo Hrvata i Srba u BiH

To je poručio prošle sedmice, ocijenivši da je ova tužba neutemeljena

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović smatra da bi se tužbom Srbije protiv četvorice pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) mogli pogoršati odnosi između Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini, prenosi Kliks.ba.

To je poručio prošle sedmice, ocijenivši da je ova tužba neutemeljena. Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika je ponovo nazvao saveznikom Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Nama ovo ne odgovara zbog odnosa sa Republikom Srpskom i Dodikom. Sada su izbori u Bosni i Hercegovini. Dakle, Hrvati i Srbi u Bosni i Hercegovini su, nažalost, ali tako je, upućeni jedni na druge. Ovo kontaminira taj prostor. Ne očekujem od Dodika da sada optuži Beograd. No, Dodik je hrvatski saveznik u Bosni i Hercegovini. To moramo shvatiti i tako se ponašati. Ovo kvari relativno dobre odnose Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini. Ovim se time gazi, rastura", poručio je Milanović.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je potvrdio optužnicu protiv pripadnika HRZ-a Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića. Optuženi su da su 7. i 8. augusta 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Bosanskog Novog, prenosi Kosovo onlaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:55