Милош Вучевић / - Arhiva
04/10/2023 u 07:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar odbrane Srbije o saslušanju Radoičića: Utvrdiće se sve činjenice

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije juče predložilo određivanje pritvora za Radoičića osumnjičenog za više krivičnih djela u vezi sa oružanim sukobom Srba i kosovske policije u Banjskoj

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je, povodom privođenja i saslušanja Milana Radoičića, da je Srbija pravna država i da će se utvrditi sve činjenice.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije juče predložilo određivanje pritvora za Radoičića osumnjičenog za više krivičnih djela u vezi sa oružanim sukobom Srba i kosovske policije u Banjskoj, na sjeveru Kosova, 24 septembra.

Vučević je za RTS kazao da su „državni organi pokrenuli proceduru u skladu sa zakonom“, kao i, kako je kazao, u slučaju svakog drugog građanina koji bi se našao u sličnoj situaciji.

„Ono što smo najavili da ćemo raditi kao država, kao Srbija, da ćemo utvrditi sve činjenice koje su nama dostupne“, istakao je Vučević.

Teret dokazivanja je, kako je dodao, na nadležnom tužilaštvu, piše na sajtu RTS-a.

„Vidjećemo šta će predistražni, eventualno istražne radnje utvrditi“, kaže Vučević.

Smatra da premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju sada nije meta Milan Radoičić.

„Njima je Radojičić bio meta u smislu fizičke likvidacije kao i svi oni Srbi koji su se našli u okolini manastira Banjska 24. septembra, a krajnji politički cilj jeste državno rukovodstvo Srbije i predsjednik republike“, smatra ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:14