Муамер Зукорлић / - Н1
14/06/2022 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављени резултати обдукције Зукорлића: Умро природном смрћу

Након ексхумације и обдукције, његово тијело укопано је у дворишту Алтун-алем џамије у новопазарској Старој чаршији

Више тужилаштво у Новом Пазару саопштило је данас да је обдукција бившег лидера Странке правде и помирења Мумаера Зукорлића показала да је он умро природном смрћу, као и да у његовом тијелу није било повишених вриједности токсичних материја,, јавља Danas.rs.

Том тужилаштву достављен је обједињени налаз Завода за судску медицину из Ниша и мишљење Завода за здравствену заштиту радника Нови сад о резултатима хемијско-токсиколошких анализа биолошких остатака Зукорлића.

-Измјерене вриједности концентрација токсичких метала и металоида у узорцима се налазе у оквиру нормалних вриједности за ове врсте узорака и не представљају непосредан, ни посредан, узрок акутне и хроничне интоксикације и тиме нису узрок смрти покојног Зукорлића- наводи се у саопштењу Вишег тужилаштва.

Такође, додаје се да је, узимајући у обзир цјелокупну медицинску документацију и обдукциони налаз, смрт Зукорлића природног поријекла.

-Наступила је као посљедица наглог погоршања функције и сљедственог престанка рада срца на терену од раније присутног тешког и прогресивног обољења срца-закључује се у саопштењу.

Обдукција тијела Зукорлића, уз присуство домаћих и стручњака из Босне и Херцеговине и Нјемачке, урађена је 6. маја, на Одјељењу патологије и судске медицине новопазарске Опште болнице, након што је оно раније тог дана ескхумирано из гробља у његовом родном селу Орље, код Тутина.

Ексхумацију и обдукцију тијела наредио је Виши суд у Новом Пазару, на предлог Вишег тужилаштва које поступа по кривичној пријави коју је Зукорлићев син Усаме предао Републичком јавном тужилаштву, због сумње да његов отац није преминуо природном смрћу.

Он је као доказе предао налазе двије иностране лабораторије који, како је тада саопштио, показују да је Муамер Зукорлић отрован.

-Прва лабораторија утврдила је да постоји висока вјероватноћа да је тестирана особа била отрована тешким металима. Друга је закључила да је, на основу узорка који су добили, особа била отрована храном- казао је Усаме који је оца наслиједио на челу странке.

Муамер Зукорлић, бивши санџачки муфтија, преминуо је изненада 6. новембра, у 51. години. У том тренутку био је потпредсједник Скупштине Србије.

Након ексхумације и обдукције, његово тијело укопано је у дворишту Алтун-алем џамије у новопазарској Старој чаршији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:39