/ - FOTO YOUTUBE SKRINPšOT
30/09/2023 u 09:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Nedostatak mjera za Srbiju narušio dijalog

Osmani ističe da Evropska unija nije zadržala isti pristup Kosovu i Srbiji

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani nada se da će međunarodna zajednica odgovoriti na, kako kaže, agresivno djelovanje Srbije na odgovarajući način i ističe da bi to trebalo da se uradi kažnjavanjem odgovornih za događaje u Banjskoj, a zatim preduzimanjem mjera protiv Srbije, prenosi Kljan Kosova.

- U suprotnom, Srbija može pogrešno protumačiti izostanak akcije i, nažalost, podsticati sve više nasilja za nasiljem. To bi bilo izuzetno štetno, naravno, ne samo za mir i stabilnost na Kosovu, već i za cio Zapadni Balka- rekla je Osmani, prenosi Kosovonline.

Kako kaže, potrebna je jača uloga Sjedinjenih Država kao zemlje koja je najviše doprinela miru i stabilnosti u ovom regionu.

Osmani ističe da Evropska unija nije zadržala isti pristup Kosovu i Srbiji.

- Potreban nam je uravnoteženiji pristup Evropske unije jer ono što već dugo vidimo jeste nedostatak ravnoteže. Kao što znate, dok razgovaramo, Kosovo je zemlja pod mjerama, a nema mjera protiv Srbije, koja je toliko oštetila proces dijaloga- kazala je Osmani ističući da sve što traže su jednaka načela prema svim stranama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:34